Συγχαρητήρια Βασίλη Κεγκέρογλου σε Νεκτάριο Ταβερναράκη

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 10 Νοεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Συγχαρητήρια επιστολή του Γραμματέα της Κ.Ο και Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, κ.Βασίλη Κεγκέρογλου στον κ.Νεκτάριο Ταβερναράκη, με αφορμή την ομόφωνη εκλογή του, ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας(European Research Council – ERC).

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Για την ομόφωνη εκλογή σας, ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας(European Research Council – ERC) θερμά συγχαρητήρια.

Αυτή η σημαντική διάκριση αποτελεί ακόμη μια αναγνώριση και επιβράβευση του τεράστιου επιστημονικού σας έργου καθώς και της προσφοράς σας στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα.

Στο πρόσωπό σας τιμάτε τη χώρα μας, αλλά και την Κρήτη, γεγονός  που μας κάνει υπερήφανους.

Καλή  και παραγωγική θητεία και παραμένω δίπλα σας για κάθε συνεργασία».

«Στη Βουλή οι προτάσεις της ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης για άμεση εφαρμογή μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και της οικονομίας στο 2ο καθολικό lockdown»

Ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε αναφορά στα αρμόδια Υπουργεία, την επιστολή με τις προτάσεις της ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, με την οποία ζητούν την άμεση εφαρμογή μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και της οικονομίας στο 2ο  καθολικό lockdown.

Αναλυτικά το κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

«Ο Εμπορικός κόσμος πλήττεται για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια χρονιά.  Δεν αμφισβητήσαμε ποτέ ότι η προστασία της δημόσιας υγείας είναι το πρώτιστο αγαθό για τον άνθρωπο, αλλά από την άλλη μεριά η επιχειρηματικότητα και το λιανικό εμπόριο  αργοσβήνουν. Πιστεύουμε δυστυχώς ότι η κατάσταση εξελίσσεται σε εμπόλεμη και απαιτεί όχι μόνο εγρήγορση αλλά και αποτελεσματικότητα, που θα επιτευχθεί με την άμεση εφαρμογή  μέτρων στήριξης,  τόσο στους επιχειρηματίες όσο και τους εργαζομένους τους.

Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε την άμεση εφαρμογή των παρακάτω μέτρων:

1)Οι επιστρεπτέες προκαταβολές να μην είναι επιστρεπτέες, να δοθούν ΑΜΕΣΑ και να στοχεύουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

2)Μείωση του ενοικίου κατά 40% για τους επόμενους 6 μήνες, με ταυτόχρονη κάλυψη της απώλειας των μισθωμάτων στους ιδιοκτήτες, με χρήματα και όχι με φοροαπαλλαγή.

3)Πάγωμα φορολογικών υποχρεώσεων για 6 μήνες και αποπληρωμή σε 120 δόσεις.

4)Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ΟΑΕΕ κατά 40% για τους επόμενους 6 μήνες.

5)Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ για τους επόμενους 6 μήνες.

6)Προστασία από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και απόσυρση όλων των προϊόντων που δεν είναι είδη τροφίμων και πρώτης ανάγκης, από τα ράφια των  μεγάλων  επιχειρήσεων  τροφίμων και των σουπερμάρκετ και έως το πέρας του lockdown.

7)Ενεργοποίηση του επαγγελματικού ακατάσχετου λογαριασμού.

8)Αναβολή για 6 μήνες της ενεργοποίησης του νέου πτωχευτικού κώδικα.

9)Στήριξη των εργαζομένων και παράταση των επιδομάτων ανεργίας.

10) Να υλοποιηθούν τα δάνεια που έχουν εγκριθεί από τις τράπεζες και δεν προχωρούν επειδή η εγγύηση του 80% του κράτους δεν έχει πραγματοποιηθεί, παρά του ότι έχει εξαγγελθεί από το Μάρτιο του 2020.

11) Αναστολή για 6 μήνες του μέτρου ηλεκτρονικής τιμολόγησης και κατάργησης χειρόγραφων τιμολογίων».

“Άμεσα μέτρα ανακούφισης και αντιμετώπισης των προβλημάτων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη”.

«Οι εκτεταμένες καταστροφές που έχουν προκαλέσει τα ακραία και αλλεπάλληλα καιρικά φαινόμενα στη Κρήτη απαιτούν ολοκληρωμένη αντιμετώπιση τόσο για την αποκατάσταση λειτουργιών και υποδομών όσο και για τη στήριξη των πληγέντων και την αποζημίωση λόγω των καταστροφών.

Το Κίνημα Αλλαγής προτείνει άμεσα μέτρα ανακούφισης και αντιμετώπισης των προβλημάτων με εφαρμογή σχεδίου ανάλογου με αυτό των πληγεισών περιοχών από τον  «ΙΑΝΟ», με βελτιώσεις, όπου αυτό ήταν ελλιπές. Συγκεκριμένα:

1) Άμεση χρηματοδότηση της Περιφέρειας και των Δήμων που επλήγησαν (Χερσονήσου, Οροπεδίου, Μινώα Πεδιάδας κλπ) για την αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας  και των υποδομών.

2) Άμεση ενίσχυση των πληγέντων με 5.000 Ευρώ για τους κατοίκους και 8.000 για καταστήματα και εγκαταστάσεις.

3) Καταγραφή και εξατομίκευση των ζημιών στην αγροτική παραγωγή και το φυτικό κεφάλαιο, στους κατοίκους, στις οικοσκευές, στις επιχειρήσεις και σε κάθε μορφής εγκατάσταση και υποδομή.

4) Αναστολή φορολογικών, ασφαλιστικών, τραπεζικών και άλλων υποχρεώσεων προς δημόσιο, Δήμους και ΔΕΚΟ.

Ταυτόχρονα με τα εν λόγω μέτρα, επείγει η θωράκιση των περιοχών αυτών λόγω και της κατασκευής του νέου αεροδρομίου, με τα αντιπλημμυρικά έργα που κρίνονται πλέον ως αναγκαία συνέπεια της συχνότερης εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων».

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.