ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΡΩΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ


Reading time: 6 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 21 Οκτωβρίου 2020 by manos (ceo)-admin

Δήλωση Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής, για τη συγκρότηση των πρώτων Οργανώσεων Χώρων Δουλειάς του Κινήματος Αλλαγής

«Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής, και με έμφαση στην ανάγκη εντατικοποίησης της δράσης, έκφρασης και εκπροσώπησης κοινωνικών δυνάμεων που αποτελούν στρατηγική προτεραιότητα για την παράταξη, όπως ο κόσμος της εργασίας, ξεκινάμε να υλοποιούμε το σχεδιασμό μας για τη συγκρότηση των πολιτικών δυνάμεων του Κινήματος Αλλαγής στους χώρους δουλειάς. Η οργανωτική δόμηση στο επίπεδο αυτό, έχει ως στόχο την αποτελεσματικότερη διασύνδεση του χώρου με τον εργαζόμενο, τις αγωνίες, τα προβλήματα και τα αιτήματα του, μέσα σε μία εποχή που, υπό τον μανδύα της πανδημίας, τίθεται υπό άμεση αμφισβήτηση, από την κυβέρνηση της ΝΔ, το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και συνθηκών που αποτελούσε κεκτημένο για τον κόσμο της εργασίας. Υπό το πρίσμα της ανάγκης, όχι απλά για την υπεράσπιση των εργασιακών κεκτημένων, αλλά πολύ περισσότερο για τη διαμόρφωση ενός σύγχρονου προοδευτικού πλαισίου, που υπό της συνθήκες των τεχνολογικών εξελίξεων και της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, θα θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής του, εγκαινιάζουμε έναν γόνιμο και ειλικρινή διάλογο που θα αναδείξει τις ανάγκες και θα απαντήσει με προτάσεις και λύσεις για την εργασιακή πραγματικότητα του σήμερα και του αύριο.

Εκκινούμε τη συγκρότηση των πολιτικών μας δυνάμεων στους χώρους των Ελληνικών Ταχυδρομείων, των Αστικών Συγκοινωνιών, των Τραπεζών, των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των εργαζομένων στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, και φυσικά, υπό το συντονισμό του Χρ. Ασπιώτη, υπευθύνου Οργανώσεων Χώρων Δουλειάς του Κινήματος Αλλαγής, συνεχίζουμε και σε όλους τους μαζικούς χώρους του ευρύτερου δημόσιου αλλά και ιδιωτικού τομέα.»

Παρατίθεται, ακολούθως, η σύνθεση των αντίστοιχων Γραμματειών για καθέναν από τους ανωτέρω χώρους δουλειάς:

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΧΩΡΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΕΛ.ΤΑ.

ΑΥΓΟΥΣΤΑΤΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ
ΚΑΖΑΜΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΚΟΣ
ΛΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΜΠΙΧΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΣΑΠΛΑΟΥΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΣΙΣΚΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΧΩΡΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΓΑΖΕΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΔΡΙΒΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΩΝΗ
ΚΑΡΑΣΟΥΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΟΥΛΑΚΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΟΡΦΑΝΟΣ ΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΣΟΥΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΧΩΡΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΑΖΟΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΚΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΕΡΙΣΙΩΤΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΠΑΣΣΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΑΤΣΑΟΥΡΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΟΥΜΠΑΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΟΦΡΩΝΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΤΣΙΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΧΑΡΙΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΧΩΡΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΓΙΑΝΟΓΚΟΝΑ ΑΘΗΝΑ
ΖΟΡΜΠΑ ΣΟΦΙΑ
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΠΠΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΑΤΣΙΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΑΜΠΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΨΑΡΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΧΩΡΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΕΡΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡEΙAΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΔΟΛΓΥΡΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΕΙΡΗΝΗ
ΝΤΑΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΤΥΧΕ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24 στην εκπομπή «X2», με τον δημοσιογράφο Γιάννη Πολίτη

Η Κυβέρνηση απέτυχε στη διαχείριση του Κορωνοιού

Σε αντίθεση με αυτό που συνέβη στο πρώτο κύμα του κορωνοϊού οπού συναντήσαμε περιφερειακά πολλά κρούσματα, τώρα το πρόβλημα βρίσκεται στην καρδιά των αστικών κέντρων με πολλά τυφλά κρούσματα να μας απειλούν.

Ο κορωνοϊός βρίσκεται στα μεγάλα αστικά κέντρα και αυτό δημιουργεί τεράστιο θέμα για το πως θα λειτουργήσει στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη η οικονομία.

Επομένως χρειάζεται ένα ειδικό σχέδιο το οποίο δεν θα υιοθετεί “εύκολες” λύσεις και που θα εξηγεί σε όλους μας πως θα προστατευτούμε από τον κορωνοϊο.

Η κυβέρνηση απέτυχε να πείσει τη νέα γενιά της πατρίδας μας , πριν, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά και μετά, για τον τρόπο που θα έπρεπε να προστατευτεί, να αναλάβει την ευθύνη της και να προστατεύσει και τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους.

Έχει αναλάβει να κάνει ενημέρωση καθημερινά και εκτός από την παραγωγή μιας σειράς ερωταπαντήσεων, οι οποίες γίνονται σε πολύ συγκεκριμένο ύφος και έκταση, χρειάζεται πια και μια ενημέρωση σε βάθος , μια καμπάνια που να δίνει σε όλους να καταλάβουν πόσο επικίνδυνα είναι τα πράγματα.

Για τον κ. Τσιόδρα

Δεν θα έπρεπε ποτέ να έχει σταματήσει η ενημέρωση από τον κ.Τσιόδρα, αυτό το αποδέχονται όλοι.

Είχα την τύχη να βρίσκομαι χθες με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, τον Πρωθυπουργό, τον κ. Βίτσα και άλλους στα εγκαίνια των 50 κλινών ΜΕΘ που δημιουργήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού στο Νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ.

Ο κ. Τσιόδρας ήταν αυτός που λάμβανε τα σοβαρότερα μέτρα προστασίας απ’ όσους συμμετείχαμε εκεί, ήταν μακριά από τον συνωστισμό.

Ο άνθρωπος αυτός ταυτίστηκε με την επιτυχία που είχαμε κατά την αντιμετώπιση του πρώτου κρούσματος, και είναι απώλεια το γεγονός ότι δεν τον έχουμε στην καθημερινή ενημέρωση.

Είχε ενσυναίσθηση και αυτή λείπει μαζί με μια σοβαρή και επαναλαμβανόμενη καμπάνια ενημέρωσης και όχι αντιμετώπισης του ζητήματος εκ των υστέρων.

Καθυστερήσεις στην ενίσχυση του ΕΣΥ

Σήμερα έφερε επιτέλους ο αρμόδιος υπουργός ο κ. Κικίλιας τη σύσταση 1800 θέσεων γιατρών και θα πάρει περίπου 4 μήνες, μέχρι να επανδρωθούν οι συγκεκριμένες κλίνες.

Μέχρι τώρα εκτός από τα πολλά χειροκροτήματα που δώσαμε στο νοσηλευτικό προσωπικό, η κυβέρνηση αυτή δεν αναγνώρισε τα βαρέα και ανθυγιεινά , δεν έχει πάρει νέο προσωπικό και καλύπτει τα κενά με αποσπάσεις από άλλα νοσοκομεία που υπάρχουν αυτή τη στιγμή καθώς και χειρουργεία σοβαρά τα οποία είναι δύσκολα να γίνουν σε περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας,

Από τη μέρα που ο πρωθυπουργός πήγε στην Σαντορίνη και έκανε τις ανακοινώσεις του, άλλαζε συνεχώς τα μέτρα που λάμβανε μέτρα τόσο για το θέμα του Τουρισμού, όσο και για τη διαχείριση του κορωνοϊου.

Ακόμα και σήμερα όμως στο Μετρό και στα λεωφορεία της Αθήνας υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και όλο αυτό δείχνει έλλειμα προετοιμασίας και ανοργανωσιά.

Από την ώρα που έσπασε το lockdown δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συμπολιτών μας και αυτό θα συνεχίσει να μας απασχολεί και το επόμενο διάστημα.

Για να το ξεκαθαρίσουμε αυτοί που κάνουν θαύματα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊου είναι οι γιατροί μας και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Αυτογκόλ στα γήπεδα

Χθες ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς ότι ανοίγουν τα γήπεδα και ο κόσμος μπορεί να προσέρχεται σε αυτά.

Σήμερα η κυβέρνηση έβαλε αυτογκόλ και πήρε πίσω την ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση κάνει μπρος πίσω διαρκώς και οφείλει να κινηθεί τώρα πριν είναι πολύ αργά υγειονομικά και οικονομικά.

Ο Κορωνοϊός δεν πέφτει από τον ουρανό σαν κατάρα. Η ανοργανωσιά και η ανευθυνότητα έργων και λόγων από την πλευρά της κυβέρνησής τον επιτείνει και τον ενισχύει και το μεγαλύτερο λάθος ήταν το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς τεστ.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΒΟΡΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε σήμερα με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και των δικηγορικών συλλόγων με θέμα το νομοσχέδιο για τον νέο πτωχευτικό κώδικα που συζητείται αύριο στην ολομέλεια της Βουλής.

Στην συνάντηση με τους φορείς των επιχειρήσεων μετείχαν: o Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Πρόεδρος του ΒΕΑ Παύλος Ραβάνης.

Στην τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των δικηγορικών συλλόγων μετείχαν: Δημήτρης Βερβεσός Πρόεδρος ΔΣΑ, Γ. Σταματογιάννης Πρόεδρος ΔΣ Πειραιά, Ε. Κουτσόχηνας Πρόεδρος ΔΣ Θεσσαλονίκης.

Μετά τις συναντήσεις η Φώφη Γεννηματά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας δεν προστατεύει την πρώτη κατοικία και δεν δίνει δεύτερη ευκαιρία για τους έντιμους επιχειρηματίες.

Η κυβέρνηση έτσι οδηγεί σε μαζικές πτωχεύσεις, ο κ. Μητσοτάκης, αφήνει τους αδύναμους δανειολήπτες βορά στις τράπεζες.

Μετατρέπει τους ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές του σπιτιού τους.

Συναντήθηκα με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και των δικηγορικών συλλόγων που συμμετείχαν στην κοινοβουλευτική διαδικασία για το πτωχευτικό, άκουσα τις διαφωνίες τους με την πρόταση της Κυβέρνησης και ένιωσα την αγωνία τους για το μέλλον.

Ένα μέλλον για το οποίο θα αγωνιστούμε, όπως πάντα, μαζί.

Είμαστε η μόνη παράταξη που προστάτευσε πραγματικά την πρώτη κατοικία σε πολύ δύσκολες εποχές.

Είμαστε η μόνη παράταξη που στήριξε και στηρίζει τη μεσαία τάξη.

Το Κίνημα Αλλαγής θα παλέψει για να τους δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.

Μια ευκαιρία που υπηρετεί και την ανάπτυξη της χώρας, την οικονομική πρόοδο και την κοινωνική συνοχή.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ Ο.ΣΥ.Π.Α.

Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, Γραμματέας της Κ.Ο., Χρήστος Γκόκας, Υπεύθυνος του Τομέα Μεταφορών της Κ.Ο. και ο Γραμματέας του Τομέα Οικονομικών, Γιάννης Κουτσούκος πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Ο.Σ.Υ.Π.Α.) κ. Κώστα Τριανταφύλλου και τον Γενικό Γραμματέα κ. Μηνά Κώστα, και συζήτησαν ενόψει του επικείμενου Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Σύσταση, λειτουργία και αρμοδιότητες Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας και ρύθμιση ζητημάτων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας».

Οι εκπρόσωποι της Ο.Σ.Υ.Π.Α. εξέφρασαν τις απόψεις τους και ανέπτυξαν τις θέσεις τους για το Νομοσχέδιο, σχετικά με τα ζητήματα που προκύπτουν για την ΥΠΑ και την ΑΠΑ από τις προβλεπόμενες διατάξεις, αλλά και για τους εργαζομένους στις Υπηρεσίες αυτές.

Οι Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, αφού τους ευχαρίστησαν για την ενημέρωση που είχαν, δηλώσαν ότι θα λάβουν υπόψη και θα εξετάσουν με προσοχή όσα ζητήματα τέθηκαν στη συνάντηση αυτή, για τη διαμόρφωση των θέσεων του Κινήματος Αλλαγής επί του Νομοσχεδίου κατά τη συζήτησή του στη Βουλή.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.