Συγκλονιστική εξομολόγηση Κρητικού στη Βρετανία: «Έμενα ξύπνιος για να μην πεθάνω από κορωνοϊό»


0
(0)

Ο Κρητικός Μιχάλης Πετσαλάκης περιγράφει τον «εφιάλτη» με τον κορωνοϊόΣυγκλονιστικός ήταν, στην διάρκεια της εκπομπής «Ώρα Αιχμής» της ΚΡΗΤΗ TV, με το Μάνο Δασκαλάκη, ο Κρητικός Μιχάλης Πετσαλάκης που βίωσε την εμπειρία του κορωνοϊού στη Μεγάλη Βρετανία και μάλιστα με μια πιο επιθετική μορφή.

Ο κ. Πετσαλάκης περιέγραψε την δυσκολία της αναπνοής στο σπίτι του, αλλά και τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε σε νοσοκομείο του Λονδίνου μιας και είδε ακριβώς δίπλα του, ενώ νοσούσε, δύο ανθρώπους να χάνουν την ζωή τους από τον κορωνοϊό.

«Καθόμουν σε μια πολυθρόνα δεν μπορούσα να αναπεύσω και υπό τον φόβο να πεθάνω προσπαθούσα να μην κοιμηθώ. Ζούσα ένα εφιάλτη! Δεν ήθελα να πεθάνω», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετσαλάκης στην εκπομπή.

Αυτές οι φοβίες όπως τόνισε ο κ.  Πετσαλάκης συνεχίστηκαν και στο σπίτι μιας και ολόκληρα βράδια κρατούσε ξύπνιο τον εαυτό του, υπό τον φόβο του θανάτου.

Ο καθηγητής ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Αλέξανδρος Βγότζας ανέλυσε επιστημονικά, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, την συμπεριφορά του κ. Πετσαλάκη τονίζοντας ότι ο φόβος του θανάτου είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα και αυτός ουσιαστικά κράτησε τον κ. Πετσαλάκη δυνατό και σε επαγρύπνηση.

«Χρειάζεται αντοχή αλλά και ψυχραιμία σε αυτή την δοκιμασία», υπογράμμισε ο καθηγητής λέγοντας ότι η αξιολόγηση του φόβου ως κάτι «πολύ φυσιολογικό, που κρατά δυνατούς ασθενείς αλλά και τους συγγενείς τους».

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.