“Συγκεκριμένα μέτρα στήριξης για τον επισιτισμό, τα κέντρα διασκέδασης, τις κοινωνικές εκδηλώσεις και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες μουσικούς (DJ)”.

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 24 Σεπτεμβρίου 2021 by energinews (admin)

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο Κίνημα Αλλαγής και Βουλευτή Ηρακλείου,κ. Βασίλη Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προκειμένου να ληφθούν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα στήριξης  στις περιοχές που επιβάλλονται παρατεταμένα mini lockdowns για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο κ.Κεγκέρογλου κατά την ανάπτυξη της ερώτησης του, επεσήμανε ότι στις περιοχές που επιβάλλονται  τοπικά περιοριστικά μέτρα λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφώθηκαν με την πανδημία υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία, στους εργαζόμενους και στις κοινωνικές ομάδες για τις οποίες δεν έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα.

Συγκεκριμένα στην Κρήτη και ιδιαίτερα στο Ηράκλειο, τα τοπικά περιοριστικά μέτρα διαρκούν πενήντα με εξήντα μέρες και ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις επισιτισμού, καφέ, οι εργαζόμενοι σε αυτές, οι μουσικοί, dj και οι εργαζόμενοι στην αναπαραγωγή μουσικής έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα με κάθετη μείωση του εισοδήματος τους.

Στη συνέχεια ο Βουλευτής τόνισε ότι μεταξύ άλλων είναι επιβεβλημένη για όσους πλήττονται: α) η ένταξή σε αποζημίωση ειδικού σκοπού προφανώς για το διάστημα το συγκεκριμένο, β) η πρόνοια για την μείωση των ενσήμων που είναι απαραίτητα για να ενταχθούν στην επιδότηση ανεργίας και γ) η στήριξη με επιδότηση ενοικίου που υπήρξε στις άλλες κοινωνικές ομάδες.

Στη δευτερολογία του ο κ.Κεγκέρογλου επέμεινε στην αναγκαιότητα λήψης συγκεκριμένων μέτρων στήριξης για τον επισιτισμό, τα κέντρα διασκέδασης, τις κοινωνικές εκδηλώσεις και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες μουσικούς (DJ).

Ο Υφυπουργός Εργασίας κατά τη προσφιλή του τακτική αναφέρθηκε γενικά και αόριστα στις μέχρι τώρα ενέργειες της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ωστόσο, επειδή η ερώτηση του κ.Κεγκέρογλου είχε συγκεκριμένο περιεχόμενο αναγκάστηκε να ανακοινώσει ότι: α) προωθείται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης σύμφωνα με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις, εργοδότες οι οποίες εδρεύουν ή έχουν υποκαταστήματα σε περιφερειακές ενότητες της χώρας στις οποίες δεν επιτρέπεται η παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών ή υπάρχει περιορισμός ωραρίου για την παροχή τους με εντολή δημόσιας αρχής να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η εντολή αυτή. Συνεπώς σε όσες περιοχές εφαρμόζονται τα περιοριστικά μέτρα, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που έχουν έδρα ή υποκατάστημα εκεί βάσει των ΚΑΔ που ορίζει το Υπουργείο Οικονομικών θα τυγχάνουν της σχετικής στήριξης χωρίς μάλιστα να ισχύουν κριτήρια επιλεξιμότητας αναφορικά με τον κύκλο εργασιών τους και β) επιπλέον προωθείται 2η  Κοινή Υπουργική Απόφασης για την επέκταση της χορήγησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο του 2021. Για τα υπόλοιπα μέτρα στήριξης που πρότεινε ο κ.Κεγκέρογλου, ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα τα αξιολογήσει.

Βίντεο από τη συζήτηση στην Ολομέλεια:

https://youtu.be/QaJdcyGNxU4

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.