«Στ. Αρναουτάκης: «φέρνουμε την Κρήτη στην πρώτη γραμμή στην αντιμετώπιση των αποβλήτων στις παραλίες»


0
(0)

Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας Περιφέρειας, Δήμων, Ξενοδόχων Κρήτης για τη βιώσιμη διαχείριση των παραλιώνΜνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης, των Δήμων και Ξενοδόχων του νησιού, υπογράφηκε σήμερα με αντικείμενο τη συμμετοχή στις δράσεις πρόληψης της πλαστικής ρύπανσης στο πλαίσιο του προγράμματος που ετοίμασε η Περιφέρεια Κρήτης.

«Φέρνουμε την Κρήτη στην πρώτη γραμμή στην αντιμετώπιση των αποβλήτων στις παραλίες» τόνισε ο  Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, σημειώνοντας πως με αφορμή το ευρωπαϊκό έργο Blueislands – Interreg Med στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια ως εταίρος, με στόχο την αντιμετώπιση της εποχικής αύξησης των αποβλήτων λόγω τουρισμού, αλλά και την υποχρεωτική εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας για την κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης, «βάζουμε την Κρήτη στην πρώτη γραμμή, εφαρμόζοντας καλές πρακτικές που θα αυξήσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στις παραλίες μας. Όλοι μαζί, Περιφέρεια, Δήμοι και Ξενοδόχοι μπορούμε να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Μάλιστα, με επιστολή στους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Οικονομικών και Εσωτερικών ζητήσαμε οι προτάσεις μας να περιληφθούν στην ΚΥΑ που ετοιμάζεται για τη διαχείριση των παραλιών από τους Δήμους και τις Κτηματικές Υπηρεσίες. Ήδη το Υπουργείο Περιβάλλοντος έθεσε υπό την αιγίδα του τη σημερινή πρωτοβουλία», υπογράμμισε ο κ. Αρναουτάκης.

Την εκδήλωση οργάνωσε και συντόνισε ο εντεταλμένος για το περιβάλλον Περιφερειακός Σύμβουλος Νίκος Ξυλούρης και χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Έργων Γιώργος Αλεξάκης που μίλησαν για την σημασία του έργου, όπως και ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου. Όπως είπε η συντονίστρια του έργου blueislands – Inetrreg Med Ελένη Καργάκη θα ακολουθήσει και σχέδιο δράσης το επόμενο διάστημα.

Στο πλαίσιο του μνημονίου οι Δήμοι και τα ξενοδοχεία που συμμετέχουν θα εφαρμόσουν από φέτος ορισμένα μέτρα πρόληψης για τη μείωση της ρύπανσης των ακτών και της θάλασσας από πλαστικά και αποτσίγαρα, όπως για παράδειγμα κάδους για ανακυκλώσιμα, σταχτοδοχεία, καθαρισμό παραλιών, κατάργηση πλαστικών, εκπαίδευση εργαζομένων κ.α.

Η Περιφέρεια Κρήτης θα προβάλλει το έργο με στόχο τη διαφήμιση της Κρήτης ως τουριστικό προορισμό με περιβαλλοντική ευαισθησία.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *