Στ. Αρναουτάκης : Την θέσπιση κώδικα «ψηφιακής ηθικής» καθιστούν αναγκαία στο νέο περιβάλλον η επικοινωνία, η πληροφόρηση, η ενημέρωση και η εκπαίδευση.

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 12 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Στις εξελίξεις στον χώρο της πληροφόρησης, της επικοινωνίας της ενημέρωσης, αλλά και στον σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της έρευνας, αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην έναρξη του 6ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα: «Επικοινωνία, πληροφόρηση, ενημέρωση και εκπαίδευση στην ύστερη νεωτερικότητα» που πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρου Ηρακλείου με συνδιοργανωτές το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών -Κοινωνικών Επιστημών και την Περιφέρεια Κρήτης.

Μάλιστα ο κ Αρναουτάκης αναφερόμενος στο νέο περιβάλλον, επεσήμανε, ότι,  «η επικοινωνία, η πληροφόρηση, η ενημέρωση και η εκπαίδευση καθιστούν αναγκαία τη θέσπιση ενός κώδικα «ψηφιακής ηθικής», μια συνθήκη που θα εγγυάται βασικά δικαιώματα και ταυτόχρονα θα μειώνει τις ανισότητες, εξασφαλίζοντας σε όλους τους δρώντες την κοινή αφετηρία.»

Ο Περιφερειάρχης παρουσία της Γεν. Γραμ. του Υπουργείου Παιδείας Αν. Γκίκα, θεσμικών εκπροσώπων, ομιλητών, συνέδρων, χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη διοργάνωση, λέγοντας, οτι «η Περιφέρεια Κρήτης, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα, καθώς το νησί μας είναι ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα Περιφέρειας, η οποία συμπυκνώνει όλες τις βαριές μεταβλητές της ύστερης νεωτερικότητας, όπως: εκπαιδευτικά ιδρύματα διεθνούς καταξίωσης, σύγχρονες δομές πληροφόρησης και ενημέρωσης και βέβαια το ανθρώπινο δυναμικό, που αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Η Περιφέρεια Κρήτης «ανοίγει δρόμο» στη νέα εποχή της πληροφόρησης της επικοινωνίας. Με αυτό το δεδομένο, ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης, τα τελευταία χρόνια μέσα από την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του νησιού, ανταποκρινόμαστε στις νέες ανάγκες και τις απαιτήσεις των καιρών. «Μπολιάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε τομέα με μια νέα προσέγγιση, θεμελιώνουμε και υλοποιούμε τη στρατηγική της βιώσιμης ανάπτυξης. Στόχος μας παραμένει η γεφύρωση του χάσματος της πληροφόρησης, μέσα από την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας. Επίσης μέσα από την επένδυση στη γνώση, την εκπαίδευση, την έρευνα και την πληροφόρηση, δημιουργούμε μια ασφαλή γέφυρα μετάβασης στη Βιομηχανία 4ης γενιάς. Ένα νέο περιβάλλον που περιλαμβάνει τη διαλειτουργικότητα μηχανών και ανθρώπων, τη διαφάνεια της πληροφορίας, την τεχνική υποστήριξη και βεβαίως την αποκεντρωμένη λήψη αποφάσεων.»

Κλείνοντας την ομιλία του κ Αρναουτάκης έδωσε συγχαρητήρια στην Πρόεδρο του ΙΑΚΕ Ελένη Μαράκη-Μπελαδάκη ,στους συνεργάτες της, στους ομιλητές λέγοντας ότι, «η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται με το ΙΑΚΕ για να αναδείξουμε από κοινού τα επίκαιρα ζητήματα και να βρούμε λύσεις μέσα από τις διαδικασίες του  δημοκρατικού διαλόγου». Παράλληλα πρόσθεσε «Η Περιφέρεια Κρήτης, εισέρχεται δυναμικά στον αστερισμό μιας νέας εποχής ακολουθώντας εμπροσθοβαρή στρατηγική, διαμορφώνουμε μια πολυθεματική ατζέντα, αποκτώντας ρόλο και λόγο σε όλα τα μεγάλα ζητήματα του νησιού μας και ανοίγουμε το δρόμο στην νέα εποχή της πληροφόρησης και της επικοινωνίας, της σύγχρονης εκπαίδευσης και με αυτό το δεδομένο τα συμπεράσματα του συνεδρίου θα είναι χρήσιμος οδηγός για όλους μας. Θα συνεχίσουμε στο δρόμο της αναζήτησης διεξόδων μέσα από τη γνώση των τεχνολογικών εξελίξεων, υλοποιώντας μια Στρατηγική που θα υπερβαίνει τα στενά όρια μιας Περιφερειακής Οικονομίας και θα κατοχυρώνει στις κορυφαίες θέσεις των δεικτών καινοτομίας και πληροφόρησης, την Κρήτη που είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της  ύστερης νεωτερικότητας.»

Τον κ. Αρναουτάκη ευχαρίστησε δημόσια για την παρουσία και την έμπρακτη όπως είπε στήριξη του, η Πρόεδρος του ΙΑΚΕ Ελένη Μαράκη-Μπελαδάκη επισημαίνοντας παράλληλα την μεγάλη συμβολή του Περιφερειάρχη και της Περιφέρειας στην επιτυχή συνδιοργάνωση του συνεδρίου που είναι θεσμός.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.