Στ. Αρναουτάκης: «Σημαντικό και πρωτοποριακό έργο η ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης. Θέτει ισχυρή βάση για την οριστική επίλυση του ζητήματος της ενεργειακής ασφάλειας του νησιού»


0
(0)

Με αφορμή την ανακοίνωση για την ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου, από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, η οποία συνιστά το πρώτο βήμα για την άρση του ενεργειακού αποκλεισμού και τη μετάβαση της Κρήτης σε ένα καθαρότερο μείγμα ενέργειας, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωσή του κάνει λόγο για την φιλοπεριβαλλοντική αξία και σημασία του έργου, αναφέρεται στην προοπτική οριστικής επίλυσης της ενεργειακής ασφάλειας στην Κρήτη και την εξέλιξη του νησιού σ’ ενεργειακό κόμβο στη Μεσόγειο.
Ακολουθεί η πλήρης δήλωση: «Η ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου είναι ένα σημαντικό και πρωτοποριακό έργο. Θέτει ισχυρή βάση για την οριστική επίλυση του ζητήματος της ενεργειακής ασφάλειας του νησιού.
Με τη διασύνδεση εναλλασσόμενου ρεύματος 150kv, δρομολογείται ο ενεργειακός μετασχηματισμός και ανοίγει ο δρόμος για τη μετάβαση της οικονομίας μας, σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας.
Ως Περιφέρεια Κρήτης, έχουμε θέσει την ενεργειακή πολιτική στην κορυφή της πυραμίδας του στρατηγικού μας σχεδιασμού. Σε αυτό το πλαίσιο, η Κρήτη μεταβάλλει οριστικά τη θέση της στον ενεργειακό χάρτη. Εξελίσσεται σε ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
Για την γρήγορη ολοκλήρωση του έργου εκφράζουμε ιδιαίτερα συγχαρητήρια στη διοίκηση και τους εργαζομένους στον ΑΔΜΗΕ, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».

Στ. Αρναουτάκης: «Ισχυρό διαβατήριο για τον τουρισμό στην Ευρώπη το πιστοποιητικό εμβολιασμού»

Παρέμβαση για τον τουρισμό έκανε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στη διαδικτυακή συνεδρίαση της Επιτροπής ΝΑΤ για τους φυσικούς πόρους στο πλαίσιο της Επιτροπής των Περιφερειών.
Η Συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω των μέτρων της πανδημίας είχε στο επίκεντρο το θέμα του τουρισμού στην Ευρώπη, δεδομένου ότι αποτελεί το κυρίαρχο ζήτημα στο πλαίσιο της προσπάθειας διαχείρισης της πανδημίας κατά τους επόμενους μήνες. «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα αποτελέσει αναμφίβολα, ένα ισχυρό διαβατήριο για τους Ευρωπαίους πολίτες», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Προσκεκλημένος σε μια συζήτηση για τον τουρισμό και το μέλλον του, εκπροσωπώντας μία από τις πιο σημαντικές τουριστικές περιοχές στην Ευρώπη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κλήθηκε να καταγράψει τη θέση του για την κρίσιμη καμπή για τον τουρισμό στην Ευρώπη και στις περιφέρειές της.
«Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε στην Ελλάδα, μια ακόμα ιδιαίτερη τουριστική περίοδος, η πορεία της οποίας απασχολεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Η γνώση που αποκτήθηκε μας διδάσκει πως πρέπει να κινηθούμε. Μας επιβάλει να αξιοποιήσουμε την ιατρική επιστήμη, την ψηφιακή τεχνολογία, τις πολιτικές πρόληψης της πανδημίας, προκειμένου να σχεδιάσουμε βήμα-βήμα τον οδικό χάρτη της τρέχουσας τουριστικής χρονιάς», είπε ο Περιφερειάρχης.
Αναφερόμενος στην Κρήτη, μίλησε για την ετοιμότητα και τις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί και υπογράμμισε τη συνέργεια που κτίζει τείχος προστασίας στο νησί. «Στο νησί μας οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, οι επιχειρηματίες του κλάδου επέδειξαν ιδιαίτερη υπευθυνότητα. Σε συνεργασία με τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, τους υγειονομικούς και τους τουριστικούς φορείς, χτίσαμε ένα αποτελεσματικό τείχος προστασίας. Τώρα το μεγάλο στοίχημα είναι να προχωρήσουμε συντεταγμένα και με ασφάλεια, επιδεικνύοντας την ίδια ετοιμότητα. Πράγματι, έφτασε η στιγμή που η χώρα μας, υποδέχεται τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Έχει συνεπώς την υποχρέωση, να αποτελέσει για εκείνους έναν υγειονομικά ασφαλή προορισμό. Οφείλει να προσαρμοστεί στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, επιταχύνοντας το πρόγραμμα των εμβολιασμών. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα αποτελέσει αναμφίβολα, ένα ισχυρό διαβατήριο για τους Ευρωπαίους πολίτες», υπογράμμισε.
 
Περιφέρεια Κρήτης
Γραφείο Τύπου
Π.Ε. Ηρακλείου: Εορταστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 80η Επέτειο από την Μάχη Κρήτης αύριο Παρασκευή 21 Μαΐου-Δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη για την 80η Επέτειο από την ιστορική Μάχη Κρήτης

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης, η Περιφέρεια, τιμά όλους τους αγωνιστές, Έλληνες και συμμάχους, που συμμετείχαν σε ένα «ομηρικό» αγώνα ενάντια στο ναζισμό.

Τιμούμε τους ήρωες που πότισαν με το αίμα τους, το δέντρο της Ελευθερίας, για να γραφτεί στην παγκόσμια ιστορία ένα ξεχωριστό κεφάλαιο.

Ο Μάης του 1941 αποτελεί μια ιστορική στιγμή για την Κρήτη, την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο. Το αδούλωτο φρόνημα των Κρητικών, το θάρρος και η πίστη στην Ελευθερία συγκίνησαν και συγκινούν ακόμα και σήμερα.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, με τιμή και σεβασμό στεκόμαστε μπροστά στον μεγάλο κατάλογο των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας και του ολοκληρωτισμού στο νησί μας. Σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη της Κρήτης, η ιστορική μνήμη εκείνων των ημερών έχει γίνει αναπόσπαστο τμήμα της κοινής ιστορικής μας συνείδησης.

Μιας συνείδησης που ξεπερνά τα όρια του χώρου και του χρόνου, και μας διδάσκει πως ο αγώνας για την Ελευθερία, είναι διαρκής. Μια ύψιστη πράξη ευθύνης για τις γενιές που έρχονται.

Π.Ε. Ηρακλείου: Εορταστικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 80η Επέτειο από την Μάχη Κρήτης αύριο Παρασκευή 21 Μαΐου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΙΟΥ 2021

 

ΩΡΑ  7:00

Οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και των προαστίων θα σημάνουν χαρμόσυνα.

 

ΩΡΑ  8:00

Επίσημη Έπαρση των Σημαιών των τεσσάρων κρατών:

 

  • Ελλάδας
  • Μεγάλης Βρετανίας
  • Αυστραλίας
  • Νέας Ζηλανδίας

 

στο  Μνημείο Μάχης της Κρήτης.

ΩΡΑ   10:30

Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά.

Προσέλευση επισήμων και Αρχών.

Επίσημη δοξολογία. Για τη Μάχη της Κρήτης θα μιλήσει ο κ. Μιχαήλ Φαρσάρης, Φιλόλογος – Ιστορικός, καθηγητής του 7ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου.

 

ΩΡΑ  11:00

Τελετή στο μνημείο της Μάχης της Κρήτης

Προσέλευση επισήμων και Αρχών στο χώρο του μνημείου.

 

1)Επιμνημόσυνη δέηση.

2)Κατάθεση Στεφάνων από τους:

 

– Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης,

– Εκπροσώπους των Κυβερνήσεων της Μεγάλης Βρετανίας, Αυστραλίας και Νέας

Ζηλανδίας,

– Εκπρόσωπους της Βουλής των Ελλήνων Βουλευτές, Ευρωβουλευτές,

– Περιφερειάρχη Κρήτης,

-Δήμαρχο Ηρακλείου,

-Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ηρακλείου, ως εκπρόσωπο των Ενόπλων

Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

3)Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.

4) Ανάκρουση Εθνικών Ύμνων Ελλάδας, Μ. Βρετανίας, Αυστραλίας, Ν. Ζηλανδίας.

 

 

ΩΡΑ  19:30

Επίσημη Υποστολή των Σημαιών στο Μνημείο Μάχης της Κρήτης.

Λόγω του κορωνοϊού COVID 19, η τέλεση της δοξολογίας θα γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *