Στ. Αρναουτάκης: «Κυψέλη δημιουργίας για την Κρήτη το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων «Mathesis» ( ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)


Τελευταία ενημέρωση 26 Νοεμβρίου 2020 by manos (ceo)-admin

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει τρία μαθήματα του Κέντρου που αποτελεί τμήμα των Πανεπιστημιακών εκδόσεων Κρήτης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)

 Αυτό τον μήνα το Κέντρο Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων «Mathesis» που αποτελεί τμήμα των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), συμπληρώνει πέντε χρόνια λειτουργίας έχοντας κερδίσει ήδη την καταξίωση για το εξαιρετικό έργο που επιτελεί.

Με αφορμή την επέτειο αυτή, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανακοίνωσε σήμερα την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στο Κέντρο με την στήριξη τριών μαθημάτων. Στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον Διευθυντή του Κέντρου Στέφανο Τραχανά, τα στελέχη του καθώς και με τον Πρόεδρο του ΙΤΕ, καθηγητή Νεκτάριο Ταβερναράκη, χαρακτήρισε το κέντρο «κυψέλη δημιουργίας για την Κρήτη στο σύγχρονο ψηφιακό κόσμο».

Όπως δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης «Το κέντρο ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων “Mathesis” αποτελεί μια κυψέλη δημιουργίας για την Κρήτη στο σύγχρονο ψηφιακό κόσμο. Αξιοποιώντας όσα προσφέρει η τεχνολογία αιχμής και η επιστημονική έρευνα, αποτελεί επιτυχημένο πρότυπο και σημείο αναφοράς για την Κρήτη, την Ελλάδα και την διεθνή κοινότητα, στο πλαίσιο των μεγάλων αλλαγών που συντελούνται στην παγκόσμια εκπαίδευση με το κίνημα των μαζικών, ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων.

Ως ένα ιδιαίτερο τμήμα των Πανεπιστημιακών εκδόσεων Κρήτης του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, το Mathesis” παρουσιάζει θαυμαστά επιτεύγματα. Τα ποιοτικά στοιχεία συμμετοχής στα διαδικτυακά μαθήματα είναι εντυπωσιακά. Η ποιότητα των διδασκόντων, η τεχνολογία, ο κοινωφελής χαρακτήρας και η επιδίωξη της ίσης πρόσβασης στην ποιοτική εκπαίδευση, η στήριξη στην κοινωνία των πολιτών και ο εθελοντικός χαρακτήρας του έργου, χωρίς κόστος για το ελληνικό δημόσιο, το καθιστούν διακριτό σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Περιφέρεια Κρήτης, στηρίζει ενεργά την προσπάθεια. Τιμώντας τη μνήμη και το έργο του κρητικού καθηγητή Αστρονομίας Γιάννη Σειραδάκη αναλαμβάνει τη στήριξη του μαθήματος του καθώς και των μαθημάτων του Άγγελου Χανιώτη και του Πασχάλη Κιτρομηλίδη. Με τον τρόπο αυτό αναγνωρίζουμε τον πρωτοπόρο ρόλο και το έργο του Κέντρου ανοικτών διαδικτυακών μαθημάτων «Mathesis», σ’ ένα σύγχρονο, ανοικτό κόσμο όπου η μάθηση μέσω διαδικτύου κτίζει γέφυρες επικοινωνίας για τους πολίτες μας και ανοίγει νέους ορίζοντες στη γνώση».

Από την πλευρά του ο κ. Τραχανάς επεσήμανε πως δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο δώρο για τα γενέθλια του «Mathesis» ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη για την προσφορά του.

Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Κρήτης θα στηρίξει τρία κορυφαία μαθήματα του Κέντρου. Συγκεκριμένα:

  • Aρχαίες Δημοκρατίες: Εξέλιξη, Θεσμοί, Θεωρία, Άγγελος Χανιώτης, IAS/Princeton
  • Διαφωτισμός και Ελληνική Πολιτεία, Πασχάλης Κιτρομηλίδης, ΕΚΠΑ-Ακαδημία Αθηνών
  • Αρχαία Ελληνική Αστρονομία και ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, Γιάννης Σειραδάκης, ΑΠΘ

Αξίζει να επισημανθεί πως ο συνολικός αριθμός των εγγραφέντων πολιτών έχει φτάσει τις 85.000, οι επιτυχείς ολοκληρώσεις μαθημάτων τις 50.000 ενώ το ποσοστό των εγγραφέντων πολιτών που ολοκλήρωσαν επιτυχώς τουλάχιστον ένα μάθημα είναι πενταπλάσιο από εκείνο αντίστοιχων διαδικτυακών παρόχων στις ΗΠΑ.

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.