Στ. Αρναουτάκης: Η Περιφέρεια Κρήτης είναι γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας στο νησί


0
(0)

«Η Περιφέρεια Κρήτης έχει στηρίξει τους Δήμους της Κρήτης με πάνω από 200 εκ. ευρώ μέσα από το πρόγραμμά της», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από το βήμα της εκδήλωσης της ΠΕΔ Κρήτης για την παρουσίαση από τον Υπουργό Εσωτερικών του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για την στήριξη της Αυτοδιοίκησης, αναφέροντας πως η καλή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας κι όλων των φορέων έχει αποδώσει καρπούς.

Ο κ. Αρναουτάκης σημείωσε πως στο πλαίσιο της πανδημίας και για την στήριξη της απασχόλησης στο νησί, η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει με 100 εκ. ευρώ από το δικό της ΕΣΠΑ την κοινωνική φροντίδα και την απασχόληση. «Μεταφέραμε κ. Υπουργέ 60 εκ. για την στήριξη της απασχόλησης κεντρικά στα υπουργεία. Επίσης, χρηματοδοτούμε με 20 εκ. γιατρούς και νοσηλευτές για τα τέσσερα επόμενα χρόνια . Κι ακόμα χρηματοδοτούμε με επιπλέον 20 εκ. για να μπορούν να πάρουν τα Νοσοκομεία μας όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό», τόνισε.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε πως η Περιφέρεια Κρήτης λειτουργεί σαν γέφυρα επικοινωνίας στο νησί και συνεργάζεται αρμονικά με τους θεσμούς της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει, προκειμένου τα έργα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» να έχουν πραγματικό αναπτυξιακό αποτύπωμα. Υπογράμμισε δε πως η Περιφέρεια φιλοδοξεί να συνδράμει και με το νέο ΕΣΠΑ, τους πρόσθετους ευρωπαϊκούς πόρους αλλά και από το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, για το οποίο πρότεινε την απλοποίηση των διαδικασιών. «Βάζει όρους όπως το ΕΣΠΑ. Αν θέλουμε όμως να είναι εμπροσθοβαρές τα δύο πρώτα χρόνια και να απορροφήσουμε το 70%, θα πρέπει να έχει την ευελιξία που έχει το Αντώνης Τρίτσης ή το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, διαφορετικά δεν θα έχει τέτοια απορρόφηση», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ζήτησε πραγματική αποκέντρωση, κι όχι υπερσυγκέντρωση, φέρνοντας ως παράδειγμα το αεροδρόμιο Καστελίου, όπου αντί να τοποθετηθεί στο Συμβούλιο εκπρόσωπος του τόπου – ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος – ορίστηκε κάποιος εκπρόσωπος από τον Βόρεια Ελλάδα.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *