Στ. Αρναουτάκης: «Επικοινώνησα με τον Υπουργό Εσωτερικών για άμεση βοήθεια στους πληγέντες Δήμους». Αυτοψία στο επαρχιακό δίκτυο και σύσκεψη στο Οροπέδιο Λασιθίου για τις ζημιές από την κακοκαιρία

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 10 Νοεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Το Οροπέδιο Λασιθίου επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη έκανε αυτοψία στα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου από τις Ποταμιές έως τον Αυχένα Αμπέλου όπου υπάρχουν ζημιές από την έντονη κακοκαιρία και συνεργεία με μηχανήματα από την Περιφέρεια Κρήτης επιχειρούν τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του οδοστρώματος.

Ακολούθησε σύσκεψη στο Δημαρχείο Οροπεδίου Λασιθίου στο Τζερμιάδων στην οποία συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης. Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, οι Αντιδήμαρχοι και τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής παρουσίασαν την διάσταση των προβλημάτων ζητώντας την περαιτέρω συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης για την βέλτιστη αντιμετώπισή τους.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Περιφερειάρχης Κρήτης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, τον ενημέρωσε για τις ζημιές από την κακοκαιρία και ζήτησε άμεση βοήθεια από το Υπουργείο στους πληγέντες Δήμους.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως η Περιφέρεια Κρήτης θα σταθεί αρωγός στις ανάγκες που ανακύπτουν ενώ τόνισε πως θα καλύψει την δαπάνη για μηχανήματα επιφυλακής που θα έχουν άμεση και καθοριστική παρέμβαση κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν απαιτηθεί.

Να σημειωθεί πως παραμένει κλειστός για την κυκλοφορία των οχημάτων ο επαρχιακός δρόμος προς το Οροπέδιο Λασιθίου στο ύψος της διασταύρωσης Κρασίου λόγω των κατολισθήσεων που προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών.

 

ΒΙΝΤΕΟ ΣΤ. ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ ΖΗΜΙΕΣ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.