Στ. Αρναουτάκης από τη Μεσαρά: «Xρειαζόμαστε μελέτες και ετοιμότητα για τους πόρους που θα έρθουν» (βίντεο – φωτο) Σημαντικά έργα στην περιοχή της Μεσαράς από την Περιφέρεια Κρήτης με επίκεντρο τον πολιτισμό, την ιστορία και την ανάπτυξη

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 10 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Το Μουσείο της Μεσαράς, το αρχαίο θέατρο στη Γόρτυνα και η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, είναι τρία σημαντικά έργα για τον Πολιτισμό που αφορούν την Μεσαρά και προχωρούν με μέριμνα και χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση για την παρουσίαση του Leader Μεσαράς και υπογραμμίζοντας πως έρχονται να προστεθούν σ’ εκείνα τα έργα που υλοποιούνται σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής και με την τοπική Εκκλησία, δίνοντας το στίγμα της ανάπτυξης στην περιοχή.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης έγινε αποδέκτης πολλαπλών ευμενών σχολίων για τις χρηματοδοτήσεις έργων και την στήριξη της τοπικής ανάπτυξης από τον Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριο, αλλά και τους Δημάρχους και τους εκπροσώπους φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Αρναουτάκης στην ομιλία του σημείωσε πως «η Περιφέρεια ζητά τη συνεργασία, τις συνέργειες, τη συμπόρευση, με τις τοπικές αρχές και τους φορείς σε όλη την Κρήτη, ανεξάρτητα που ανήκει καθένας, γιατί στις δυσκολίες πρέπει να είμαστε μια γροθιά και να υπάρχει ενότητα», σημείωσε.

Ευχαρίστησε δε για την καλή συνεργασία τις τοπικές αρχές και την τοπική Εκκλησία και απεύθυνε έκκληση για εγρήγορση με στόχο την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων τα επόμενα χρόνια: «Θέλω να κάνω μια δήλωση, εδώ από τις Μοίρες, και να πω στους αγαπητούς Δημάρχους, τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής και την Διαχειριστική μας που πρωτεύει στη χώρα, ότι το επόμενο χρονικό θα υπάρχουν πόροι που πρέπει να προετοιμάσουμε τις μελέτες που χρειάζονται για να μπορούν να κάνουμε τα έργα που θέλουμε. Είτε πρόκειται για το Leader, είτε το νέο ΠΕΠ Κρήτης ή ακόμα και το νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης που έρχεται από την 1η Ιανουαρίου 2021 και θα έχει σημαντικά χρήματα, εμείς θα μπορούμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα με την σωστή προετοιμασία», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης, ζητώντας την εγρήγορση όλων των αναπτυξιακών φορέων.

ΒΙΝΤΕΟ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΜΟΙΡΕΣ

https://youtu.be/czbQlDHXCeM

 ΒΙΝΤΕΟ ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

https://youtu.be/65nNgyizK2M

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.