Στόχος μας η εφαρμογή σεναρίου κυκλοφορίας για πιο ανθρώπινες συνθήκες μέσα στην πόλη

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 10 Φεβρουαρίου 2020 by energinews (admin)

“Θεωρώ, ότι γίνεται απολύτως κατανοητό, ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα μαγικών λύσεων στα κυκλοφοριακά θέματα της πόλης. Κατά συνέπεια θα πρέπει ν΄αποδεχτούμε την λογική του περιορισμού της κίνησης και στάθμευσης μέσα σ΄αυτήν”.

Τα παραπάνω δήλωσε ο  Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, μ΄ αφορμή την συνένετυξη τύπου που παραχώρησε σήμερα (10/2) με αφορμή τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις καθώς και τις παρεμβάσεις που προγραμματίζονται εν όψει της τουριστικής περιόδου.

Ο κ. Ζερβός, παρουσιάζοντας το “σενάριο” κυκλοφορίας, που θα επιτρέψει να δημιουργηθούν ασφαλείς, αλλά και ουσιαστικά ανθρώπινες συνθήκες  στην πόλη,  επιχείρησε μια καταγραφή, στα ζητήματα που έως σήμερα έχουν επισημανθεί , με την τήρηση κανόνων νομιμότητας αλλά και την υλοποίηση των παρεμβάσεων που γίνονται, βάση  εγκεκριμένων μελετών.

Δεδομένης της ελλιπούς αστυνόμευσης, αλλά και της έλλειψης ενδιαφέροντος συνεργασίας μεμονομένων δημοτών, οδηγούμαστε αναπόφευκτα – όπως τονίστηκε – στην λογική να τοποθετηθούν κολωνάκια στην πόλη, αφού κάποιοι πολίτες δεν θέλουν να σεβαστούν την κίτρινη γραμμή, που σήμερα υπάρχει και καθημερινά, διαπιστώνονται διπλά και τριπλά παρκαρίσματα που έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργείται “ασφυξία” μέσα στην πόλη.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, αναφερόμενος στο υφιστάμενο κυκλοφοριακό σενάριο που δεν παρέχει την δυνατότητα διαπλάτυνσης των υφιστάμενων δρόμων ή άλλων λύσεων, τόνισε κατ΄επανάληψη, ότι θα πρέπει να επικρατήσει η λογική του περιορισμού κίνησης και στάθμευσης μέσα στην πόλη.

Για το λόγο αυτό, όπως επεσήμανε οι παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί (πιλοτικά σε κάποιες περιπτώσεις), ξεκίνησαν ήδη την χειμερινή περίοδο που τα κυκλοφοριακά φορτία είναι μικρότερα, ώστε  με πιθανές διορθωτικές κινήσεις που θα υπάρξουν, να έχουμε σύντομα την δυνατή καλύτερη εικόνα για την πόλη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.