Στόχος μας η ασφάλεια του Δήμου σε όλη του την έκταση Προγραμματική Σύμβαση Δήμου Αγίου Νικολάου με το ΕΚΠΑ


0
(0)

Υπογράφηκε σήμερα, από τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό και τον πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ –και πρόεδρο του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιο Λέκκα, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αγίου Νικολάου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας η προγραμματική σύμβαση, με αντικείμενο την διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ενεργειών – στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας – για την ασφαλή λειτουργία του δήμου σε όλη του την έκταση.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, στην παραπάνω συνάντηση ζητήθηκε τόσο από τον κ. Λέκκα, όσο και από την επιστημονική του ομάδα, να υπάρξει έλεγχος  αναφορικά με την τρωτότητα των κτιρίων καθώς και να εξεταστεί σοβαρά το θέμα της ασφάλειας των επισκεπτών στην παραλιακή ζώνη και στα ξενοδοχεία, επιδιώκοντας κυρίως το πόρισμα που θα προκύψει από την προγραμματική σύμβαση που έχει εγκρίνει το Δ.Σ, να αποτελέσει ένα επιπλέον στοιχείο ασφάλειας για τους επισκέπτες της περιοχής.

“Έχουμε – δήλωσε χαρακτηριστικά – μια απολύτως ασφαλή θάλασσα και παράλια που δεν δημιουργούν ιδιαίτερα ζητήματα,αλλά μας ενδιαφέρει οπωσδήποτε, η σωστή διαχείριση σε περίπτωση έκτακτου κινδύνου”. Ο κ. Ζερβός, ανέφερε επίσης στον πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, την σύνταξη Μικροζωνικής Μελέτης της περιοχής, επί Δημαρχίας Γ. Μενεγάκη, την διάθεση από πλευράς δήμου Ορθοφωτοχαρτών καθώς και συστημάτων GIS σε σύντομο χρόνο, δηλώνοντας ότι μετά την υλοποίηση της παραπάνω σύμβασης, αναμένεται να έχουμε άμεσα, ένα πραγματικά χρήσιμο εργαλείο, ώστε οι πολίτες του δήμου να νοιώθουν απολύτως ασφαλείς.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *