Στο ΣτΕ προσφεύγει ο Δήμος Ιεράπετρας για την ανατροπή της απόφασης περιορισμού επισκεψιμότητας στη Χρυσή

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Μαΐου 2022 by manos (seo)-admin

Την απόφαση για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας με σκοπό να προσβληθεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης για την απαγόρευση πρόσδεσης ημερόπλοιων το φετινό καλοκαίρι στη νήσο Χρυσή, έχει λάβει ο Δήμος Ιεράπετρας και πολύ σύντομα αναμένεται να κατατεθεί η σχετική αίτηση.

Τα παραπάνω ανέφερε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι η αντιδήμαρχος Χρύσα Χατζημαρκάκη, και έρχονται ως συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας στην οποία, επίσης, εκφραζόταν η διαφωνία της πλειοψηφίας για το καθεστώς λειτουργίας της Χρυσής τη φετινή περίοδο.

Όπως αναφέρει η αντιδήμαρχος μετά από έλεγχο και γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου κρίνεται πως η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης μπορεί να προσβληθεί ως προς τη νομιμότητά της και το κατά πόσο έχει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση την αρμοδιότητα να λαμβάνει τέτοιου είδους αποφάσεις.

Ο Δήμος Ιεράπετρας είχε το περιθώριο να προσβάλει μέσα σε 60 μέρες την σχετική απόφαση και σήμερα αναμένεται η έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου για να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Παράλληλα όπως αναφέρει η κα Χατζημαρκάκη πέρα από τις νομικές ενέργειες έχουν υπάρξει κάποιες δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο ότι θα ανατραπεί η συγκεκριμένη απόφαση και οι επαφές αυτές θα συνεχιστούν.
Ακούστε αναλυτικά:(εδώ)

13

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.