Στο Ρέθυμνο η δημόσια διαβούλευση για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027 (ΒΙΝΤΕΟ)


0
(0)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Ρέθυμνο η διαβούλευση για το πρόγραμμα που αφορά την βιώσιμη αστική ανάπτυξη κατά τη νέα προγραμματική περίοδο 2021- 2027 στην Κρήτη.

Οι δράσεις για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο των διαθέσιμων πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αφορούν έργα για τις έδρες των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης (Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο). Η πρόβλεψη του προγράμματος στο νέο ΠΕΠ ανέρχεται συνολικά στα 80 εκ. ευρώ.

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης για το Ρέθυμνο προβλέπεται αρχικό πόσο 15 εκ. ευρώ αλλά εκτιμάται πως τα έργα μπορούν να φτάσουν και τα 30 εκ. ευρώ και η μελετητική ετοιμότητα πρέπει να είναι σε αυτό το ύψος. Υπογράμμισε δε πως η Κρήτη θα διεκδικήσει επιπλέον πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα τομεακά των Υπουργείων δεδομένου ότι θα προκύψουν περίπου 500 εκ. ευρώ για τη χώρα στο συγκεκριμένο τομέα. «Είμαστε στο Ρέθυμνο που έχει γίνει μια εξαίρετη δουλειά όλα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα προετοιμαζόμαστε για τη νέα περίοδο και μαζί Περιφέρεια και Δήμοι προχωρούμε για την ποιότητα ζωής των πολιτών και τη βιώσιμη ανάπτυξη», επεσήμανε ο κ. Αρναουτάκης κατά την ενημέρωση που έγινε στα γραφεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ρεθύμνου.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης επεσήμανε τη σημασία που έχει το πρόγραμμα για την αστική ανάπτυξη και κυρίως επεσήμανε πως «έχει μεγάλη σημασία να ενημερωνόμαστε και να προετοιμαζόμαστε εγκαίρως. Το πρόγραμμα έχει την ευελιξία για να προωθήσουμε τη σύγχρονη αντίληψη για μια πόλη δίκαιη, φιλική, πράσινη και προσβάσιμη σε όλους τους ανθρώπους. Είμαι πολύ αισιόδοξος πως θα το εμπλουτίσουμε και με άλλους πόρους».

Στην παρουσίαση συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή καθώς και αιρετοί και τεχνικά στελέχη του Δήμου Ρεθύμνου. Από την Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη, επισημάνθηκε πως οι πόλεις αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία, καθώς σε αυτές συγκεντρώνονται οι πόλοι καινοτομίας και ευκαιριών απασχόλησης και ανάπτυξης.

Αντίστοιχη διαβούλευση θα γίνει και στο Δήμο Αγίου Νικολάου, αφού ήδη ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις στα Χανιά, το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο.

 

ΒΙΝΤΕΟ

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *