Στο Εφετείο οι 11 αγρότες περιμένοντας δικαίωση για τις κινητοποιήσεις στο λιμάνι τον Δεκέμβριο του 2016

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 24 Μαΐου 2021 by energinews (admin)

Μια μεγάλη μέρα φαίνεται πως θα είναι η σημερινή στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για τους 11 κατηγορούμενους που περιμένουν την εκδίκαση, σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης για όσα συνέβησαν τον Δεκέμβριο του 2016 στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Οι 11 αγρότες, με τους 10 απ’ αυτούς να προέρχονται από την Ιεράπετρα, έχουν φτάσει από νωρίς το πρωί στο κέντρο του Ηρακλείου, με την εκδίκαση να αναμένεται προς το μεσημέρι πολύ αφού για σήμερα είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση 23 υποθέσεων με την συγκεκριμένη υπόθεση να είναι προτελευταία στη σειρά, αλλά μέχρι και τις 10 το πρωί να έχουν εκδικαστεί οι πρώτες 15 υποθέσεις.

Στο Εφετείο πέρα από τους 11 αγρότες βρίσκονται, ως μάρτυρες υπεράσπισης, εκπρόσωποι του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Αγροτικών Θεμάτων, Νεκτάριος Παπαδάκης, και ο περιφερειακός σύμβουλος, εντεταλμένος για αγροτικά θέματα στο Λασίθι, Γιώργος Τσιφετάκης, οι οποίοι θα στηρίξουν τα επιχειρήματα των αγροτών που ζητούν δικαίωση. Στο Εφετείο βρίσκεται επίσης και αναμένεται να καταθέσει, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας και ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης Α. Πανταζής αλλά και άλλα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας.

Στο Ράδιο Λασίθι μίλησαν τόσο ο κ, Τσιφετάκης, όσο και ο κ. Παπαδάκης, οι οποίοι τόνισαν πως οι κατηγορίες ήταν εξαρχής άδικες, αφού οι αγρότες υπερασπίστηκαν το δικαίωμά τους να διακινούν τα προϊόντα τους. Κοινό αίτημα είναι η πλήρης αθώωση ή έστω η μείωση των ποινών που σε πρώτο  βαθμό είχε βαρύνει τους αγρότες με ποινές φυλάκισης σε αναστολή.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.