Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στα Χανιά
0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 1 έτος by manos (ceo)-admin

Σκοπός των επιχειρήσεων είναι η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων η καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Ελέχθησαν (298) άτομα και (192) οχήματα, και βεβαιώθηκαν (67) παραβάσεις Κ.Ο.Κ

Συνελήφθησαν δύο (2) άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούν οι αστυνομικές υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης  για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, χθες (21.09.2022) οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, στοχευόμενες επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Χανίων.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν εντατικοί αστυνομικοί έλεγχοι σε 298 άτομα και σε 192 οχήματα, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθησαν τρία (3) άτομα.

 

Ειδικότερα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χανίων συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις ημεδαπός και αλλοδαπός για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 161,6 γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 385 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και κινητό τηλέφωνο.

 

Επιπλέον, συνελήφθη ακόμα ένας αλλοδαπός για παραβάσεις Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών και κατασχέθηκε μια συσκευασία η οποία περιείχε 37,5 γραμμάρια κάνναβης που βρέθηκαν σε υπαίθριο χώρο.

 

Επίσης, κατά τη διάρκεια των ελέγχων πρόληψης επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώθηκαν συνολικά -67- παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και ειδικότερα:

 

  • 8 για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης
  • 12για μη χρήση ζώνη ασφαλείας
  • 14για μη χρήση προστατευτικού κράνους
  • 12 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση
  • 1 για υπερβολική ταχύτητα και
  • 20 λοιπές παραβάσεις

Οι εξορμήσεις αυτές καλύπτουν όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιλαμβάνουν ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις -κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

 

 

 

 

3

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.