Στους 60.000 τόνους οι μείωση της ελαιοπαραγωγής στην Κρήτη – Συνεδρίαση του ΣΕΔΗΚ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 13 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Mε τα στοιχεία από την φετινή ελαιοσυγκομιδή που έχει ξεκινήσει να είναι πάρα πολύ ανησυχητικά κυρίως λόγω της αυξημένης εισβολής του δάκου και της αναποτελεσματικότητας της δακοκτονίας που πλήττει όλη την Κρήτη συνεδρίασε χθες ο Σύνδεσμος Ελαικομικών Δήμων Κρήτης σε μια προσπάθεια μιας δυναμικής επανεκίνησης του φορέα.

Ο Νίκος Μακρινάκης αντιδήμαρχος Σητείας, νέο μέλος του ΔΣ του ΣΕΔΗΚ, γεωπόνος και ελαιοπαραγωγός, μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για όσα έγιναν χθες τονίζοντας πως πρόκειται για ένα φορέα που θα μπορούσε να παίξει τεράστιο ρόλο, όμως πολλοί Δήμοι της Κρήτης δεν επιθυμούν τη συμμετοχή τους και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αλλάξει.

Τα φετινά στοιχεία δείχνουν όπως είπε μια παραγωγή μειωμένη κατά 60.000 τόνους με την ποιότητα του ελαιολάδου πάρα πολύ μειωμένη. Το θέμα της δακοκτονίας όπως λέει είναι τεράστιο και τα προβλήματα που παρουσιάζονται οφείλονται στην ξεπερασμένη νομοθεσία που πρέπει απαραίτητα να αλλάξει

Η ενημέρωση του κόσμου όπως λέει πλέον είναι πάρα πολύ μικρή, και πλέον ελάχιστοι ασχολούνται με τις καλλιέργειές τους παρά μόνο για να συλλέξουν τις ελιές, στοιχείο που συμβάλλει στην μείωση και της ποσότητας και της ποιότητας του ελαιολάδου.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.