Στους 30.000 θα φτάσουν φέτος οι πλειστηριασμοί

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Μαρτίου 2019 by energinews (admin)

Κύμα πλειστηριασμών “χτυπάει” τους οφειλέτες σε τράπεζες, εφορία, δήμους και ΕΦΚΑ, το οποίο τους επόμενους μήνες αναμένεται να μετατραπεί σε τσουνάμι, αγγίζοντας και την πρώτη κατοικία

Τον τελευταίο χρόνο, και συγκεκριμένα από τον Φεβρουάριο του 2018, όταν δηλαδή οι πλειστηριασμοί ξεκίνησαν να διενεργούνται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μέχρι και σήμερα, έχουν ολοκληρωθεί 21.103 πλειστηριασμοί ακινήτων και κινητών περιουσιακών στοιχείων. Η πλειονότητα φυσικά (σε πολύ μεγάλο ποσοστό, μάλιστα) είναι κινητά περιουσιακά στοιχεία, αλλά το μερίδιο των ακινήτων μεγαλώνει και θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

Φέτος το ηλεκτρονικό σφυρί αναμένεται να χτυπήσει για πάνω από 30.000 περιουσιακά στοιχεία “κόκκινων” δανειοληπτών, με τον κλοιό να σφίγγει επικίνδυνα για όσους δε θα μπορέσουν να βρεθούν κάτω από την ομπρέλα του νέου πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας. Όσο περνάει ο καιρός, ολοένα και περισσότερες πρώτες κατοικίες θα βγαίνουν στο σφυρί, ενώ ταυτόχρονα οι τράπεζες θα επιταχύνουν τις διαδικασίες των εξώσεων για τα ακίνητα που αλλάζουν χέρια μετά τον πλειστηριασμό.

Μέχρι το τέλος του μήνα έχουν προγραμματιστεί 573 εκποιήσεις, εκ των οποίων 553 αφορούν ακίνητα και από αυτά 140 είναι κατοικίες. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα εμπλουτίζεται καθημερινά. Ήδη έχουν δρομολογηθεί 4.180 πλειστηριασμοί, οι οποίοι θα διενεργούνται σταδιακά μέχρι τον Οκτώβριο, με τη λίστα να μεγαλώνει συνεχώς. Οι 4.016 εκποιήσεις αφορούν ακίνητα, εκ των οποίων 1.392 είναι κατοικίες, 334 καταστήματα, 275 αγροτεμάχια και 44 ξενοδοχειακές μονάδες.

Αντιμέτωποι με τον εφιάλτη των πλειστηριασμών βρίσκονται και οι φορολογούμενοι που χρωστούν στην εφορία, η οποία βγάζει στο σφυρί κατοικίες, γραφεία, καταστήματα, οικόπεδα και αγροτεμάχια. Στον χορό των πλειστηριασμών μπαίνει και ο ΕΦΚΑ για να εισπράξει τα χρέη που έχουν αφήσει οι οφειλέτες των Ταμείων, εφαρμόζοντας μια αυτοματοποιημένη διαδικασία διαχείρισης πλειστηριασμών τρίτων και αναγγελίας των απαιτήσεών του στους συμβολαιογράφους που διενεργούν τους πλειστηριασμούς.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.