Στον Μακρύ Γιαλό Καλαντζάκης και Πλακιωτάκης για απαραίτητα αναπτυξιακά έργα της περιοχής

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 29 Μαρτίου 2022 by energinews (admin)

Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, υποδέχθηκε στα Γραφεία της Δημοτικής Ενότητας του Μακρύ Γιαλού ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκη και Νεκτάριου Παπαδάκη, καθώς και των Προέδρων των Κοινοτήτων Ορεινού, Αγ. Στεφάνου, Αγ. Ιωάννη Σχινοκαψάλων και Σταυροχωρίου  κ.κ.  Εμμανουήλ Κουρμουλάκη, Εμμανουήλ Τσαμπανάκη, Εμμανουήλ Κυδωνάκη, Μιχαήλ Πιτροπάκη και Ιωάννη Ζουμπουλάκη, του Προέδρου του ΤΟΕΒ Κουτσουρά, κ. Νικήτα Παπαδάκη και της Υπεύθυνης στον τομέα αγροτικής ανάπτυξης και φυτικής της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Λασιθίου, κα Δέσποινα Χαραλαμπάκη -Μπαλοθιάρη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Ιεράπετρας, πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση για τα χρηματοδοτούμενα έργα στη Δημοτική Ενότητα Μακρύ Γιαλού από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ειδικότερα 1) για τη χρηματοδότηση της μελέτης ύδρευσης στις Κοινότητες Σχινοκαψάλων και Ορεινού, 2) για την κατασκευή του φράγματος στον Άη Γιάννη, 3)για την κατασκευή του ανατολικού λοξού λιμενοβραχίονα στον Μακρύ Γιαλό,4) για την κατασκευή των  δεξαμενών ύδρευσης στις τοπικές Κοινότητες, Αγ. Στεφάνου και Αγ. Ιωάννη κ.α.

Παράλληλα, συζητήθηκε η ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης νέων έργων, όπως είναι 1) η διάνοιξη μιας νέας γεώτρησης ύδρευσης στην περιοχή του Αρόλιθου σε αντικατάσταση της παλαιάς η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα και που υδρεύει όλο το παραλιακό μέτωπο του πρώην Δήμου Μακρύ Γιαλού (Ορεινό, Κουτσουράς και Μακρύς Γιαλός),2) η κατασκευή μιας νέας δεξαμενής ύδρευσης στην περιοχή Χονδροβολάκοι,3) ασφαλτοστρώσεις στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη,4) η εκπόνηση ακτομηχανικής μελέτης για την αντιμετώπιση της διάβρωσης της ακτής και για την αποκατάσταση και τη δημιουργία παραλίας σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου του Κουτσουρά,5) η χρηματοδότηση της μελέτης για την κατασκευή λιμνοδεξαμενής  στη θέση Τσικαλαριά της Κοινότητας Σταυροχωρίου,6) νέα έργα οδοποιίας κ.α. ενώ ο Υπουργός ενημερώθηκε ενδελεχώς  και για διάφορα ζητήματα και ανάγκες που αφορούν τις Κοινότητες και τους ΤΟΕΒ της περιοχής (Κουτσουρά, Σχινοκάψαλα).

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας επεσήμανε: «Στο πλαίσιο του συνεχούς διαλόγου με όλες τις Κοινότητες και της προσπάθειας μας να υλοποιούμε συνεχώς νέα έργα που έχουν ανάγκη οι δημότες, πραγματοποιήθηκε και η συνάντηση  παρουσία των Προέδρων των Κοινοτήτων της Δ.Ε. του Μακρύ Γιαλού και των ΤΟΕΒ της περιοχής.

Η τωρινή επίσκεψη του Υπουργού, έρχεται ως συνέπεια της επίσκεψής μου στην Αθήνα και ευχαριστώ τον κ. Πλακιωτάκη για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μου. Ύστερα από ενδελεχή ενημέρωση δικής μου και των Προέδρων, ο Υπουργός, αφού μας ενημέρωσε για την πορεία της υλοποίησης του έργου του Φράγματος στον Άη Γιάννη και για την κατασκευή του λιμενοβραχίονα στον Μακρύ Γιαλό, αντιλήφθηκε τον κατεπείγοντα χαρακτήρα υλοποίησης των ανωτέρω έργων και δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν άμεσα.

Ευχαριστώ τον κ. Πλακιωτάκη για τα ήδη χρηματοδοτημένα έργα στη Δημοτική Ενότητα του Μακρύ Γιαλού. Είμαι σίγουρος ότι στο πλαίσιο της γενικότερης αγαστής συνεργασίας που υπάρχει, σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις για την υλοποίηση και των νέων έργων».

 

6

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.