Στον Εισαγγελέα η ΕΑΣ Ιεράπετρας για τα δυσφημιστικά μαζικά SMS από γραφείο ΟΣΔΕ που στέλνονται από το πρωί

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 19 Μαΐου 2021 by energinews (admin)

Μια σοβαρή και όπως φαίνεται ανεξέλεγκτη διαμάχη έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στην Ιεράπετρα μεταξύ της ΕΑΣ και γνωστού γραφείου υποδοχής δηλώσεων ΟΣΔΕ. Τελευταίο επεισόδιο για το οποίο την τελευταία ώρα δεχόμαστε δεκάδες τηλεφωνήματα στο Ράδιο Λασίθι αποτελεί η μαζική αποστολή ανώνυμων SMS σε αγρότες της περιοχής, στο οποίο αναφέρεται πως η Ένωση Ιεράπετρας όσο και η Ένωση Σητείας δεν είναι πιστοποιημένες ώστε να δέχονται δηλώσεις ΟΣΔΕ.

Το γεγονός αυτό, όπως είχε τονίσει και σε προηγούμενη ανακοίνωσή της (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ), η ΕΑΣ Ιεράπετρας, είναι εντελώς ψευδές όπως τονίζει στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος Μπάμπης Δραγασάκης, και πλέον η Ένωση θα στραφεί άμεσα νομικά εναντίον του συγκεκριμένου γραφείου τόσο για το θέμα της δυσφήμισης που προκαλείται αλλά και για ζητήματα προσωπικών δεδομένων, αφού τόσο η απόκτηση προσωπικών δεδομένων όσο και η αποστολή μαζικών μηνυμάτων, χωρίς τη συγκατάθεση του κάθε πολίτη, είναι καταφανώς παράνομη.

Ο κ. Δραγασάκης, χωρίς να κατονομάζει αυτή τη φορά το γραφείο που έστειλε τα μηνύματα, τόνισε πως η διαμάχη έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα περίπου με το συγκεκριμένο γραφείο να έχει κινηθεί νομικά εναντίον της ΕΑΣ, έχοντας ήδη χάσει την πρώτη εκδίκαση για ασφαλιστικά μέτρα.

Η ΕΑΣ όπως είπε, λόγω νομικών προβλημάτων,  συνεργάζεται με την Ενωση Σητείας για τη διαδικασία δηλώσεων ΟΣΔΕ, κάτι που είναι απολύτως νόμιμο και το ίδιο ακριβώς συνέβη και πέρυσί χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα σε όσους έκαναν τις δηλώσεις τους.

Ο πρόεδρος της ΕΑΣ κάλεσε τον οποιονδήποτε επιθυμεί να επισκεφθεί την ΕΑΣ και να ελέγξει το οτιδήποτε επιθυμεί, είτε τους χώρους, είτε τις συμβάσεις, είτε τα τιμολόγια που κόβονται, για να φανεί η νομιμότητα της όλης διαδικασίας.

Η συνέχεια όπως είπε θα δοθεί στην Εισαγγελία Λασιθίου όπου η ΕΑΣ θα προσφύγει τόσο για το ζήτημα της δυσφήμισης και παραπληροφόρησης που γίνεται από το συγκεκριμένο γραφείο αλλά και για το ζήτημα διαχείρισης προσωπικών δεδομένων.

Το SMS που στέλνεται από το πρωί:

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.