Στον Δήμαρχο Σητείας κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ Λασιθίου


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 3 Αυγούστου 2020 by energinews (admin)

Στα πλαίσια των προγραμματισμένων δράσεων για συναντήσεις με τους Δημάρχους του Νομού μας, κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής  Λασιθίου του ΚΙΝΑΛ συναντήθηκε το Σάββατο 1 Αυγούστου 2020 με το Δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη.

Έγινε ουσιαστική ενημέρωση από το Δήμαρχο για τους στόχους και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής σε όλα τα επίπεδα, υποδομές παιδείας, υγείας, τουρισμό, γεωργία.

Αναδείχθηκε η οικονομική αδυναμία των Δήμων ( η οποία επιδεινώθηκε με την πανδημία) και η αδυναμία του κεντρικού κράτους να διαθέσει πόρους, μέσα και προσωπικό για να λειτουργήσουν οι Δήμοι και να παρέχουν τις σωστές υπηρεσίες στους δημότες.

Απαιτείται ένας διαφορετικός σχεδιασμός οργάνωσης και λειτουργίας του κράτους προς τους δήμους  και τους πολίτες.

Στον εποικοδομητικό διάλογο επισημάνθηκε ότι παρά τη βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης και προσωπικά του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη σε χρηματοδοτήσεις μελετών , το κυρίαρχο ζήτημα είναι η καθυστέρηση σχεδιασμού και υλοποίησης των μεγάλων έργων όπως ο ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΡΗΤΗΣ.

Το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και η Νομαρχιακή Επιτροπή Λασιθίου ως υπεύθυνη και χρήσιμη δύναμη θα ασκήσει πίεση  με τα μέσα που  διαθέτει για να σχεδιασθεί, να χρηματοδοτηθεί και να αρχίσει η  κατασκευή επιτέλους του Β.Ο.Α.Κ. από το Καστέλι Κισσάμου έως το Παλαίκαστρο Σητείας, ένα έργο ανάπτυξης για το Λασίθι και τη Κρήτη. Ένα έργο που μας ενώνει όλους. Την κατασκευή του Β.Ο.Α.Κ. την αξίζουμε, τη δικαιούμαστε.

Οι όποιες δικαιολογίες για καθυστερήσεις λόγω ανασχηματισμού ή  κορωνοϊού, θεωρούνται αστείες, είναι απλά  καθυστερήσεις της σημερινής κυβέρνησης στην  σχεδίαση και υλοποίηση των έργων.

Στηρίζουμε τα μεγάλα έργα που θα δώσουν ανάπτυξη στη περιοχή της Σητείας και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα του δημότη.

Είμαστε η Παράταξη των μεγάλων έργων που άλλαξαν το Νομό και τη χώρα.

Είμαστε η Παράταξη της Ευθύνης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.