Στον αέρα η απομάκρυνση αμάχων από την Μαριούπολη – «Δεν τηρείται η κατάπαυση πυρός»

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 Μαρτίου 2022 by manos (seo)-admin

Η απομάκρυνση αμάχων από την Μαριούπολη διακόπτεται λόγω μη τήρησης της εκεχειρίας, ανακοίνωσε το δημαρχείο της πόλης της Ουκρανίας.

Λίγο νωρίτερα, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στην Ουκρανία κατήγγειλε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν τηρούν τη συμφωνηθείσα κατάπαυση του πυρός κατά μήκος όλης της διαδρομής απομάκρυνσης των αμάχων.

Ουκρανία: «Τα ρωσικά στρατεύματα δεν τηρούν τη συμφωνηθείσα κατάπαυση του πυρός»

Tο δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης προειδοποίησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν τηρούν τη συμφωνηθείσα εκεχειρία σε όλη τη διαδρομή του ανθρωπιστικού διαδρόμου. Όπως μεταφέρει ο Guardian, τοπικοί αξιωματούχοι λένε ότι «διεξάγονται μάχες» στην περιοχή Ζαπορίζια.

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης προσθέτει: «Διαπραγματευόμαστε με τη ρωσική πλευρά για να επιβεβαιώσουμε την κατάπαυση του πυρός σε όλη τη διαδρομή εκκένωσης».

Το δημοτικό συμβούλιο κάλεσε τους κατοίκους να βρουν καταφύγιο λέγοντας ότι θα δώσει σύντομα νέες οδηγίες. Πριν από λίγο ο αντιδήμαρχος της Μαριούπολης, Σερχίι Ορλόφ, είπε στο BBC συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην πόλη, αλλά και κατά μήκος της συμφωνηθείσας διαδρομής εκκένωσης κοντά στην πόλη Ορικχίβ. «Δεν είναι ασφαλής η απομάκρυνση από αυτό τον δρόμο λόγω των μαχών», είπε.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας μιλά ήδη με Ρώσους αξιωματούχους για την παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, μεταδίδει το ΒΒC.

6

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.