«Στοίχημα» για το νομό η λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου – Συνεχίζονται οι εγγραφές


Τελευταία ενημέρωση 14 Μαΐου 2020 by energinews (admin)

Μια συνάντηση ενημέρωσης με τους επικεφαλής όλων των Δημοτικών Παρατάξεων της Ιεράπετρας πραγματοποιήθηκε και τον διευθυντή του σχολείου πραγματοποιήθηκε χθες στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου στο Καβούσι, με πρωτοβουλία του προέδρου της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου, Παναγιώτη Σαρρή.

Με επίκεντρο τη διαδικασία εγγραφών που ολοκληρώνεται στις 29 Μαΐου οι αρχηγοί των παρατάξεων είδαν από κοντά τους χώρους του σχολείου που είναι έτοιμοι από καιρό ώστε να υποδεχθούν τους πρώτους μαθητές και έμαθαν περισσότερες λεπτομέρειες για τη λειτουργία του, τον τρόπο που θα γίνονται τα μαθήματα και τις παροχές που προβλέπονται για ένα τέτοιο σχολείο.

Το στοίχημα που μπαίνει πλέον για όλο το νομό είναι το σχολείο να λειτουργήσει κανονικά φέτος, κάτι που εξαρτάται μόνο από τον αριθμό των εγγραφών που θα γίνουν. Αυτή τη στιγμή όπως ενημέρωσε ο διευθυντής  Τάσος Χατζημανώλης, οι εγγραφές που έχουν γίνει είναι επτά, αριθμός που πρέπει να γίνει τουλάχιστονδιπλάσιος μέσα στις επόμενες 15 μέρες ώστε να μην υπάρξει θέμα λειτουργίας, όπως συνέβη πέρυσι.

Τα βιβλία βρίσκονται ήδη στο σχολείο και περιμένουν

Το Μουσικό Γυμνάσιο όπως είπε θα λειτουργεί όπως ένα κανονικό γυμνάσιο όπου θα γίνονται όλα τα μαθήματα με επιπρόσθετα μαθήματα μουσικής και μουσικών οργάνων, ανάλογα με το ενδιαφέρον των παιδιών. Τα τμήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι ολιγομελή όπως γίνεται σε όλα τα Μουσικά Γυμνάσια, ενώ θα γίνονται ατομικά μαθήματα μουσικών οργάνων.

Οι μετακινήσεις είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές με ξεχωριστό λεωφορείο που θα μεταφέρει τους μαθητές, χωρίς να χρησιμοποιούν τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, ενώ υπάρχει και δυνατότητα μίσθωσης ταξί για παιδιά που ζουν σε απομακρυσμένα σημεία.

Το σχολείο όπως ανέφερε ο κ. Χατζημανώλης θα λειτουργεί με ωράριο ολοήμερου σχολείου, με τα παιδιά να σχολούν στις 15:30, ενώ καθημερινά θα παρέχεται και πλήρες γεύμα φαγητού. Ο ίδιος βρίσκεται στο σχολείο καθημερινά και έτσι όσοι γονείς επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν το σχολείο να δει τις εγκαταστάσεις και να μάθουν περισσότερα, ενώ από πλευράς Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου εκδόθηκε ένας οδηγός με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για γονείς και μαθητές, τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.