ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ CPMR ΣΤΗ ΡΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΩΣΙΜΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 15 Νοεμβρίου 2019 by energinews (admin)

Στη συνεδρίαση της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR για την Οικονομική και Κοινωνική Συνοχή συμμετέχει ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης επί Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων και Αντιπρόεδρος της CPMR επί Θαλασσίων Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Ρώμη της Ιταλίας.
Οι εργασίες της συνάντησης περιλαμβάνουν θέματα Οικονομικής Ανάπτυξης στις Μεσογειακές Περιφέρειες, Απασχόλησης των Νέων, Κοινωνίας Πολιτών και εστιάζουν ιδιαίτερα στον Βιώσιμο Τουρισμό και Πολιτισμό στην περιοχή της Μεσογείου. Μάλιστα ειδικά για το Βιώσιμο Τουρισμό, η Διαμεσογειακή Επιτροπή της CPMR (Συνέλευση Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης) έχει συγκροτήσει ειδική Διαπεριφερειακή Ομάδα – Task Force, στην οποία προεδρεύει η Περιφέρεια Κρήτης.
Ο Γιώργος Αλεξάκης, με την ιδιότητα του Προέδρου της Διαπεριφερειακής Ομάδας, αναφέρθηκε στις αρχές, πρακτικές, αξία και προοπτικές για το Βιώσιμο Τουρισμό, κατά την έννοια και τις προδιαγραφές που ορίζει ο Διεθνής Οργανισμός Τουρισμού – UNWTO και το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ – UNEP και κατά τα πρότυπα των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (UN SDGs) και υπό την ειδική διάσταση του Πολιτισμού. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε:
1) τη σημαντική δραστηριότητα της Περιφέρειας Κρήτης καθώς συμμετέχει στο Στρατηγικό Ευρωπαϊκό Έργο PANORAMED στη Μεσόγειο, που στοχεύει στην ενίσχυση της οριζόντιας διακυβέρνησης μεταξύ Εθνικών και Περιφερειακών Φορέων για τον Παράκτιο-Θαλάσσιο Τουρισμό και τη Θαλάσσια Επιτήρηση και Καινοτομία, καίρια ζητήματα για τις Μεσογειακές Χώρες και Περιφέρειες,

2) καλές Περιφερειακές Πρακτικές για τον Τουρισμό και Πολιτισμό που αναδείχθηκαν ανά την Ευρώπη από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα BRANDTour όπου συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης και στις οποίες συμπεριλαμβάνονται καλές πρακτικές της Κρήτης σε ό,τι αφορά πολιτιστικά-αρχαιολογικά στοιχεία ενδιαφέροντος, όσο και Κρητικής Γαστρονομίας και βιωματικών δράσεων που σχετίζονται με το Brand Name της Κρήτης.

Τα παραπάνω αποτελούν παραδείγματα βέλτιστων Περιφερειακών Πρακτικών και Διαπεριφερειακών Συνεργασιών όπου η Κρήτη πρωτοστατεί, με στόχο να ενισχυθεί ο αριθμός των Καλύτερων Παγκόσμιων Προορισμών στη Μεσόγειο και κατά τα διεθνή πρότυπα για το Βιώσιμο Τουρισμό.
Στις εργασίες της Διαπεριφερειακής Συνάντησης της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR συμμετέχει από την Κρήτη και ο Μενέλαος Μποκέας, Δήμαρχος Μαλεβιζίου.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.