ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ CPMR Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΟΝΠΕΛΙΕ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 6 Φεβρουαρίου 2020 by energinews (admin)

Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης στο Μονπελιέ της Γαλλίας, εκπροσωπούμενη από τον Γιώργο Αλεξάκη, Αντιπρόεδρο CPMR και Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης επί Ευρωπαϊκών-Διεθνών Θεμάτων.
Η συνεδρίαση εστιάζει σε θέματα Γαλάζιας Ανάπτυξης, και ειδικότερα παράκτιου θαλάσσιου τουρισμού, μεταφορών και ολοκληρωμένης θαλάσσιας πολιτικής, υδάτινων πόρων και ενέργειας, υπό το πλαίσιο της διαπεριφερειακής συνεργασίας και μακροπεριφερειακών στρατηγικών.
Στην ομιλία του ο Γιώργος Αλεξάκης αναφέρθηκε στις δράσεις της Ομάδας – Task Force για τον Βιώσιμο Τουρισμό στη Μεσόγειο που συντονίζει εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης, και ειδικότερα σε επιτυχημένα Ευρωπαϊκά Προγράμματα στη Μεσόγειο όπως το CO-EVOLVE-Προωθώντας τη συν-εξέλιξη των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και των φυσικών συστημάτων για την ανάπτυξη του βιώσιμου παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού, το PANORAMED-Διακυβέρνηση στη Μεσόγειο για τον παράκτιο-θαλάσσιο τουρισμό και θαλάσσια επιτήρηση, και άλλα.
Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της εδαφικής συνεργασίας των Μεσογειακών χωρών Ευρωπαϊκών και μη, για κοινά θέματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, και σε σχέση και με τις πρωτοβουλίες της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR, της Ένωσης για τη Μεσόγειο UfM, την πρωτοβουλία. BLUEMED , και άλλα.
Οι Περιφέρειες- μέλη της Επιτροπής εστίασαν επίσης στις προτεραιότητές τους σε καίριους τομείς όπως κλιματική αλλαγή, βιώσιμες επενδύσεις, θαλάσσια οικονομία, βιώσιμος τουρισμός, νέοι και εκπαίδευση και άλλα θέματα, εν όψη και της προετοιμασίας της Γενικής Συνέλευσης που θα ακολουθήσει τον προσεχή Μάιο 2020 στην Ανδαλουσία της Ισπανίας.
Η συνεδρίαση της Διαμεσογειακής επιτροπής πλαισιώνεται με Συνέδριο για τη Γαλάζια Ανάπτυξη όπου παρουσιάζονται οι δράσεις των συναφών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Interreg MED, και που θέτει ζητήματα που αφορούν στη Βιώσιμη Γαλάζια Οικονομία, την συνεργασία μεταξύ των χωρών για τους διάφορους τομείς της Γαλάζιας Οικονομίας, ορθή κατανομή των χρήσεων στον παράκτιο και θαλάσσιο χώρο, συναφή χρηματοδοτικά εργαλεία, νέα «Γαλάζια» επαγγέλματα και επιμόρφωση των επαγγελματιών που σχετίζονται με την παράκτια και θαλάσσια ζώνη.

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.