Στη Στη Βουλή από τον Βασίλη Κεγκέρογλου η ανοιχτή επιστολή του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 24 Ιουνίου 2020 by energinews (admin)

Ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε αναφορά στους αρμόδιους Υπουργούς, την επιστολή του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για αναστολή εξώσεων αλλά και διακοπών ρεύματος για όσο διαρκεί η αναστολή των συμβάσεων εργαζομένων  και η ανεργία τους.

 Αναλυτικά το κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

 «Κύριοι Υπουργοί,

Καθημερινά το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου είναι αποδέχτης της απόγνωσης των εργαζομένων που έχει φτάσει ήδη στο απροχώρητο, λόγω της παρατεταμένης ανεργίας. Αδυνατούν όχι μόνο να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των νοικοκυριών τους, αλλά έχουν αρχίσει να εμφανίζονται ειδοποιητήρια για εξώσεις και διακοπές ρεύματος.

Απαιτούμε να παρέμβει η Κυβέρνηση ,ώστε να παρθούν άμεσα μέτρα για αναστολή εξώσεων και διακοπών ρεύματος για όσο διαρκεί η αναστολή των συμβάσεων εργασίας και η ανεργία τους,  διαφορετικά πολύ σύντομα θα υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής κρίσης, αλλά και κοινωνικής έκρηξης.

Παρακαλούμε για τις άμεσες για δικές σας ενέργειες.

Για την Διοίκηση του Ε.Κ.Η.»

Συγκρότηση και λειτουργία εξεταστικών κέντρων ανά την επικράτεια για τις προκαταρκτικές εξετάσεις

Συγκρότηση και λειτουργία εξεταστικών κέντρων, ανά την επικράτεια για τις προκαταρκτικές εξετάσεις εισαγωγής στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) των Ενόπλων ∆υνάµεων, στις σχολές Ελληνικής Αστυνομίας (Αστυφυλάκων και Αξιωματικών), στην Πυροσβεστική Ακαδημία και στις σχολές Λιμενικού σώματος-Ελληνικής ακτοφυλακής ζητά με ερώτηση  του προς τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι και οι οικογένειες τους.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελούν μια κρίσιμη καμπή για την ζωή των μαθητών και η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει την καλύτερη προϋπόθεση για την διεξαγωγή τους.

Ειδικά φέτος με τα πρόσθετα προβλήματα που έχουν προκύψει από τον κορωνοϊό τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να αποφασίσουν με βάση και τους γενικότερους κανόνες προστασίας που ως βασικούς  στόχους  έχουν την μείωση των μετακινήσεων και των συναναστροφών.

Οι υποψήφιοι που θα εισαχθούν στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύµατα (ΑΣΕΙ) και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωµατικών (ΑΣΣΥ) των Ενόπλων ∆υνάµεων, στις σχολές Ελληνικής αστυνομίας (Αστυφυλάκων και Αξιωματικών), στην Πυροσβεστική Ακαδημία και στις σχολές Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 περιμένουν την ακριβή ημερομηνία, τον τόπο και τον καθορισμό κάθε αναγκαίας λεπτομέρειας, που θα καθορισθούν με το πρόγραμμα των προκαταρκτικών εξετάσεων,

Επειδή η μετακίνηση στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη (ανάλογα με την επιλογή σχολής) για την συμμετοχή στις προκαταρκτικές εξετάσεις είναι ούτως ή άλλως μία επίπονη και κοστοβόρα διαδικασία.

Επειδή η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ύστερα από σχετική επίκαιρη ερώτηση μου, την Δευτέρα 22-06-2020, ανακοίνωσε την λειτουργία επιπλέον εξεταστικών κέντρων για φέτος (λ.χ στην Κρήτη) για τα ειδικά μαθήματα των Πανελλήνιων εξετάσεων.

Επειδή ειδικά φέτος με τα μέτρα προστασίας και τους περιορισμούς που πήρε και συστήνει η πολιτεία αλλά και τις κατευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που επικαιροποιήθηκαν, αντενδείκνυται η μετακίνηση των υποψηφίων και εξ ανάγκης και των γονιών τους στην Αθήνα ή στην Θεσσαλονίκη για την συμμετοχή στις εξετάσεις.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί:

 -Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ώστε να συγκροτηθούν και να λειτουργήσουν, πλέον των ανωτέρω, εξεταστικά κέντρα, ανά την επικράτεια για τις προκαταρκτικές εξετάσεις εισαγωγής στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) των Ενόπλων ∆υνάµεων, στις σχολές Ελληνικής Αστυνομίας (Αστυφυλάκων και Αξιωματικών), στην Πυροσβεστική Ακαδημία και στις σχολές Λιμενικού σώματος-Ελληνικής ακτοφυλακής προκειμένου να διευκολυνθούν οι υποψήφιοι και οι οικογένειες τους;»

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.