Στη Σητεία σήμερα ο Βορίδης για το νέο ξεκίνημα της ΕΑΣ – Μεγάλες απαιτήσεις για τις αποζημιώσεις στα κηπευτικά


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 1 Οκτωβρίου 2020 by energinews (admin)

Στη Σητεία θα βρεθεί σήμερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, σε μια επίσκεψη γνωστή από καιρό με τον αγροτικό κόσμο όλης της Κρήτης και ιδιαίτερα του θερμοκηπιακού κλάδου να έχει μεγάλες απαιτήσεις σχετικά με όσα αναμένεται να ακουστούν σχετικά με τις αποζημιώσεις των παραγωγών κηπευτικών λόγω κορωνοϊού.

Ο υπουργός θα φθάσει στη Σητεία με αεροσκάφος το μεσημέρι, προκειμένου να συμμετέχει σε εκδήλωση για την ίδρυση της εταιρείας «ΕΛΑΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ – La Sitia Α.Ε.» όμως εκτός από τη θεσμική συμμετοχή του, αναμένεται να προχωρήσει και σε ανακοινώσεις, για πάνω από 90 εκ. ευρώ για τις καταστροφές που έχουν υποστεί οι παραγωγοί κηπευτικών λόγω COVID.

Ο υπουργός προβλέπεται σήμερα να ανακοινώσει από τη Σητεία ότι έχουν εξευρεθεί κονδύλια, προκειμένου να αποζημιωθούν παραγωγοί κατ’ αρχάς για τις καλλιέργειες τομάτας, αγγουριού και μελιτζάνας, ενώ πραγματοποιούνται προσπάθειες που βρίσκονται στην τελική ευθεία και φαίνεται πως πηγαίνουν προς αποζημίωση, αναφορικά με το πρώιμο καρπούζι και την πατάτα.

Ο Μάκης Βορίδης επίσης αναμένεται να κάνει ανακοινώσεις και για τον τομέα της ελαιοπαραγωγής και την πορεία του φακέλου για τις αποζημιώσεις της περυσινής χρονιάς, καθώς επίσης και γενικότερες ανακοινώσεις για την αγροτική παραγωγή που θα αφορούν κατά κύριο λόγο την ανατολική Κρήτη, αλλά και την Κρήτη συνολικότερα.

Αύριο θα έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον δήμαρχο Ιεράπετρας Θεοδόση Καλαντζάκη και στη συνέχεια θα έχει σύσκεψη στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη».

Θέλουμε να δώσουμε υπεραξία στο ελαιόλαδο

O πρόεδρος της νέας επιχείρησης μίλησε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι αναφέροντας τις λεπτομέρειες του νέου αυτού εγχειρήματος που προέρχεται από την ΕΑΣ Σητείας,

Ένα αποτέλεσμα 6 ετών, μετά από μια πολύ κακή οικονομική κατάσταση που βρέθηκε η ΕΑΣ η οποία όπως και όλες σχεδόν της Ελλάδας βρέθηκε πολύ κοντά στην οριστική οικονομική καταστροφή, ένα βήμα πριν από την εκκαθάριση. Η ΕΑΣ Σητείας όπως είπε είναι η μονάδα ΕΑΣ στην Ελλάδα που ολοκλήρωσε σωστά τη νέα νόμιμη διαδικασία, έγινε ανώνυμη εταιρία, πλήρωσε εργαζόμενους και προμηθευτές και κατάφερε να συνεργαστεί και να δανειοδοθητεί από την Τράπεζα Πειραιώς με πιο σωστές συνθήκες. Το 2018 εγκρίθηκε νέο δάνειο από την τράπεζα Πειραιώς, το ποσό του οποίου εξαρτάται από τις αγορές λαδιού που θα γίνουν.

Από τότε και μέχρι σήμερα βρέθηκαν και έγιναν συνεργασίες με 3 μεγάλες εταιρίες του αγροτικού κλάδου που ασχολούνται με τη διακίνηση, τυποποίηση, μεταποίηση και πωλήσεις και έτσι όλη αυτή η συνεργασία κατέληξε σε αυτό το εγχείρημα.

Ο κ. τόνισε πως βασικός στόχος του νέου εγχειρήματος είναι να αποκτήσει το ελαιόλαδο την υπεραξία που του αξίζει, και παράλληλα να αναβαθμιστεί με κάθε πιθανό τρόπο ο ρόλος του ελαιοπαραγωγού.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.