«Στη Βουλή η επιστολή των Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών Ηρακλείου-Λασιθίου.

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 14 Σεπτεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε αναφορά στον αρμόδιο Υπουργό, την κοινή επιστολή των Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομικών Ηρακλείου Λασιθίου.

Αναλυτικά το κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

«Ενόψει της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και με αφορμή τις επικείμενες εξαγγελίες σας, εμείς ως  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου και Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου, αναμένουμε και ελπίζουμε μέσα σε αυτές, να υπάρχουν ανακοινώσεις για το Αστυνομικό προσωπικό της Χώρας το οποίο ζει καθημερινά με κίνδυνο της ζωής του σε μία προσπάθεια να εμπεδωθεί το αίσθημα Ασφάλειας στον πολίτη που είναι άλλωστε και το ζητούμενο της Δημοκρατίας.

Όπως όλοι γνωρίζουμε οι Αστυνομικοί ήταν στην πρώτη γραμμή όταν χρειάστηκε να εφαρμοστούν οι κανόνες εκείνοι που προέκυψαν μετά την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Επίσης δεν θα πρέπει να λησμονάται η αυτοθυσία και η αυταπάρνηση δίχως όρια των συναδέλφων στον Έβρο, εκεί όπου καθημερινά απειλούνται τα σύνορα της Χώρας μας. Άλλωστε σε εκείνους οφείλουμε σε ένα μεγάλο ποσοστό το γεγονός ότι δεν διαταράχτηκε και δεν απειλήθηκε η ασφάλεια των κατοίκων του Έβρου, όταν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, πολλοί εξ αυτών με παράδοξο και ανεπιθύμητο τρόπο προσπάθησαν να εισέλθουν στην Χώρα .

Όπως και εσείς ο ίδιος γνωρίζετε πολύ καλά το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πρωτίστως τους Αστυνομικούς αφού στα νησιά αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα οι Αστυνομικοί και πάλι βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της μάχης. Πρόσφατο και αξέχαστο παράδειγμα η περίπτωση της Μόριας.

Μείζον ζήτημα το οποίο και πάλι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι Αστυνομικοί είναι η εφαρμογή των μέτρων που πάρθηκαν από την Ελληνική Πολιτεία ενάντια στην εξάπλωση του νέου COVID-19 κορωνοϊού κάτι που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Σε αυτό το σημείο αναμένουμε την καταβολή του ειδικού επιδόματος για το οποίο στις 03/04/2020, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε δηλώσει ότι το έχετε αναλάβει εσείς προσωπικά.  

Είναι δε, ακατανόητο το γιατί έως σήμερα το επάγγελμα του Αστυνομικού δεν έχει αναγνωριστεί ως επικίνδυνο. Το οφείλουμε σε όλους εκείνους τους συναδέλφους που “έπεσαν” στο καθήκον, όπως συνέβη και προχθές με τον 35χρονο Αστυνομικό της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 

Τέλος αναμένουμε να λάβετε υπόψη σας τα πάγια μισθολογικά μας αιτήματα και να εφαρμοστούν οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας .

«Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας».

Με επίκαιρη ερώτηση του προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά την δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Η ανάγκη διαφύλαξης και ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της κάθε περιοχής αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας.

Η δημιουργία «Ψηφιακού Μουσείου» στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας με τα ευρήματα αλλά και με τις διαδρομές  όλων των αρχαιολογικών χώρων της περιοχής και των σημαντικότερων της  Κρήτης μπορεί να συμβάλλει στην ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς και την αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων.

Παράλληλα, με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η διαφύλαξη ιστορικού υλικού από τη φθορά του χρόνου και η αποτελεσματική διατήρηση και διαχείριση τυχόν μουσειακών εκθεμάτων ενώ ενισχύεται σημαντικά η παροχή πληροφορίας στην ευρύτερη επιστημονική και εκπαιδευτική κοινότητα.

Το ψηφιακό μουσείο θα λειτουργεί με τη βοήθεια της τρισδιάστατης τεχνολογίας που θα δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να ξεναγηθεί σε μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

Σε πρόσφατη συνάντηση μου, με την τοπική Κοινότητα Αρκαλοχωρίου, ετέθη επί τάπητος η πρόταση της δημιουργίας Ψηφιακού Μουσείου στην περιοχή. Ωστόσο, η έλλειψη των κατάλληλων μέσων (πόρων, υπαλλήλων, Εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού κλπ) αποτελεί τροχοπέδη για την κατασκευή του.

Επειδή η Πολιτεία πρέπει να στέκεται αρωγός σε τέτοιες πρωτοβουλίες.

Επειδή στον εν λόγω Δήμο έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την κατασκευή του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Καστελίου, το οποίο όπως αντιλαμβάνεστε, θα αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών και όχι μόνο και συνακόλουθα η δημιουργία ψηφιακού Μουσείου είναι παραπάνω από επιβεβλημένη

Ερωτάσθε κα Υπουργέ:

-Προτίθεστε να συμβάλετε και να  στηρίξετε τον Δήμο Μινώα Πεδιάδος για την δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου,  ώστε να προχωρήσει ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, η μουσειολογική μελέτη και ο,τι άλλο απαιτείται για την λειτουργία του;

-Τι προτίθεστε να πράξετε για την συνέχιση ανασκαφών, ανάδειξη και προστασία των αρχαιολογικών  χώρων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μινώα Παδιάδας (Λυττός, Προφήτης Ηλίας,, Σπήλαιο Αρκαλοχωρίου, Ακρόπολη Σμαρίου, Αρκαδία (Αφρατί), Αρκάδες (Ίνι), βυζαντινά μνημεία κλπ;».

*H επίκαιρη ερώτηση προγραμματίζεται να συζητηθεί την προσεχή Δευτέρα 21-09-20 στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει διέξοδο στα προβλήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων του Ν. Ηρακλείου».

Β. Κεγκέρογλου: «Η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει διέξοδο στα προβλήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων του Ν. Ηρακλείου».

Ο Βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Β. Κεγκέρογλου κατέθεσε, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου,  αναφορά προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Οικονομικών και Τουρισμού με τα αιτήματα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου.

Ειδικότερα το Σωματείο με σχετικό υπόμνημά του, το οποίο κατατέθηκε στο πλαίσιο της κατεταθείσης από τον Βουλευτή αναφοράς  θέτει ζητήματα , όπως:

  • Την αμφισβήτηση από μερίδα των εργοδοτών της υποχρεωτικότητας της από 7-4-2020 «Τοπικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήων Ν. Ηρακλείου»
  • Την καταβολή από σημαντικό αριθμό εργοδοτών στους εργαζόμενους ξενδοχοϋπαλλήλους του Ν. Ηρακλείου αμοιβών χαμηλότερων από τις οριζόμενες στην τοπική κλαδική ΣΣΕ ,
  • Την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με αμοιβές και όρους εργασίας δυσχερέστερους της ΣΣΕ,

Η άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών από την Κυβέρνηση αποτελεί προϋπόθεση εκ των ων ουκ άνευ για την υπέρβαση του αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των τουριστικών επιχειρήσεων και , πάνω από όλα , για την διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο οφείλει να πάρει πρωτοβουλίες για τη διαφύλαξη των συλλογικών συμβάσεων και την επέκτασή τους , αφού αποτελούν τη μόνη θεσμική εγγύηση για την κοινωνική ειρήνη και την αντιμετώπιση της δύσκολης χρονικής περιόδου που διερχόμαστε.

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.