«Στη Βουλή η επιστολή των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Γερωνυμάκειου Δημοτικού (24ο & 31ο Δημοτικά σχολεία Ηρακλείου) από τον Βασίλη Κεγκέρογλου».

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 7 Απριλίου 2022 by manos (seo)-admin

Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε αναφορά στα αρμόδια Υπουργεία την επιστολή των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Γερωνυμάκειου Δημοτικού (24ο & 31ο Δημοτικά σχολεία Ηρακλείου), με την οποία ζητά την αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που ανέκυψαν μετά το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Αναλυτικά το κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

«Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου καταθέτει αναφορά, την επιστολή  των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του Γερωνυμάκειου Δημοτικού (24ο & 31ο Δημοτικά σχολεία Ηρακλείου), σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αιτείται απαντήσεων.

Με την επιστολή, επισημαίνεται ότι μετά το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, το κεντρικό κτίριο του 24ου και 31ου Δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, κρίθηκε ακατάλληλο και στατικά ανεπαρκές, με αποτέλεσμα οι λοιπές αίθουσες του σχολείου να μην επαρκούν για να καλύψουν την λειτουργία όλων των τάξεων.

Επιπλέον, -μεταξύ άλλων- τονίζεται ότι  αυτή τη στιγμή 300 παιδιά είναι στοιβαγμένα σε κοντέινερ και αίθουσες, οι οποίες δεν πληρούν τις προδιαγραφές για σχολικές αίθουσες και συγκεκριμένα είναι χωρίς πυρασφάλεια, χωρίς ηχομόνωση ενώ όποτε βρέχει γεμίζουν νερά.

Την ίδια ώρα, τα παιδιά στερούνται του μαθήματος της πληροφορικής, καθώς δεν υπάρχει αίθουσα για να στεγαστούν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ενώ οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν έδρα για τα πράγματά τους, αφού δεν χωράει μέσα στα κοντέινερ.

Οι διευθύνσεις των σχολείων καθώς και οι Πρόεδροι  των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων έχουν υποβάλει εγγράφως και ηλεκτρονικώς αιτήματα για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων και εύλογα ζητούν τη συνδρομή της Πολιτείας, προκειμένου να υλοποιηθούν τα αυτονόητα για την εκπαίδευση των παιδιών, προκειμένου να μην βρίσκονται σε μειονεκτική και επισφαλή θέση, τόσο όσον αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και όσον αφορά τις συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής εντός του σχολικού συγκροτήματος.

Παρακαλούμε αφού λάβετε υπόψη την επιστολή, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε».

 

Συν(1). Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής.

Download (PDF, 40KB)

«Σε αδιέξοδο χιλιάδες υπό συνταξιοδότηση συμπολίτες μας, ασφαλισμένοι του πρ. ΟΓΑ, οι οποίοι σήμερα είναι χωρίς εισόδημα και χωρίς σύνταξη»

 

Mε ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Εργασίας, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου τονίζει ότι είναι σε αδιέξοδο χιλιάδες υπό συνταξιοδότηση συμπολίτες μας, ασφαλισμένοι του πρ. ΟΓΑ, οι οποίοι σήμερα είναι χωρίς εισόδημα και χωρίς σύνταξη .

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης  ερώτησης έχει ως εξής:

 

 

«Σε αδιέξοδο έχουν βρεθεί χιλιάδες συμπολίτες μας (πρώην ασφαλισμένοι ΟΓΑ), νυν ΕΦΚΑ Αγροτών, οι οποίοι έχουν τερματίσει το ασφαλιστικό τους βίο, δεν μπορούν να εργαστούν, είναι χωρίς εισόδημα αλλά δεν μπορούν και να συνταξιοδοτηθούν  λόγω ληξιπρόθεσμων  ασφαλιστικών οφειλών, παρότι συντρέχουν όλες οι άλλες νόμιμες προϋποθέσεις .

Η παρατεταμένη υγειονομική κρίση του κορωνοϊου με τις ολέθριες οικονομικές επιπτώσεις της, σε συνδυασμό με την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση και την υπέρογκη αύξηση των τιμών σε μια σειρά από βασικά καταναλωτικά αγαθά, οδηγούν σε δυσχερέστερη θέση τους ασφαλισμένους, οι οποίοι παρά την βούληση τους, -μεταξύ άλλων- αδυνατούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, με συνέπεια να μην συνταξιοδοτούνται.

Ο νόμος 3863/10 όπως ισχύει, δίνει την δυνατότητα έκδοσης σύνταξης όταν οι οφειλές είναι έως 6000 Ευρώ για τους ασφαλισμένους στον πρώην ΟΓΑ, οι οποίες ρυθμίζονται.

Όπως αντιλαμβάνεστε, είναι επιβεβλημένη η αύξηση του ορίου των οφειλών που δύνανται να ρυθμίζονται και να παρακρατούνται μηνιαίως από την σύνταξη, δεδομένου ότι έχουν αλλάξει άρδην οι συνθήκες της πραγματικής οικονομίας και ιδιαίτερα για τους πλέον αδύναμους συμπολίτες μας.

Επειδή ολοένα και αυξάνουν και εύλογα οι διαμαρτυρίες χιλιάδων συμπολιτών μας που έχουν μείνει τα τελευταία χρόνια χωρίς εισόδημα και χωρίς σύνταξη

 

 

Ερωτάσθε  κε. Υπουργέ:

 

1)Προτίθεστε να αυξήσετε το ρυθμιζόμενο ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών στον ΕΦΚΑ Αγροτών από 6.000 Ευρώ που είναι σήμερα, ώστε να μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν όλοι όσοι πληρούν τις κατά νόμο προϋποθέσεις αλλά αδυνατούν να καταβάλλουν εφάπαξ το υπερβάλλον ποσό των οφειλών τους;

2)Προτίθεστε να προβείτε σε νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τον διπλασιασμό του ρυθμιζόμενου ποσού των 6.000 Ευρώ για τους ανάπηρους (άνω του 67%) συμπολίτες μας;».

«Διασφάλιση της συνέχισης της εργασίας των ήδη υπηρετούντων στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και ομαλή ένταξη των επιτυχόντων της προκήρυξης 4κ/2020».

«Διασφάλιση της συνέχισης της εργασίας των ήδη υπηρετούντων στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και ομαλή ένταξη των επιτυχόντων της προκήρυξης 4κ/2020».

 

Mε πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηρακλείου, κ.Βασίλη Κεγκέρογλου κατατέθηκε ερώτηση προς τα Υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών με την οποία οι Βουλευτές ζητούν την διασφάλιση της συνέχισης της εργασίας των ήδη υπηρετούντων στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι και την ομαλή ένταξη των επιτυχόντων της προκήρυξης 4κ/2020 .

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 

 

«Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, αναδεικνύεται περισσότερο από ποτέ η μεγάλη αξία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», που μαζί με το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει την ανεξίτηλη σφραγίδα της παράταξής μας.

Πριν από ένα μήνα περίπου, μετά από πολύμηνη καθυστέρηση εκδόθηκαν και καταχωρήθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 4Κ/2020 (ΦΕΚ 15/18.05.2020, Τεύχος Προκηρύξεων Α.Σ.Ε.Π.), για την πλήρωση 2.909 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού της Χώρας (Υπουργείο Εσωτερικών) .

Πικρία και αγανάκτηση έχει προκαλέσει ο αποκλεισμός από τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης και διοριστέων της προκήρυξης του Α.Σ.Ε.Π. 4Κ/2020 για το πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι», 164  ήδη υπηρετούντων εργαζόμενων διάφορων και κρίσιμων ειδικοτήτων ήτοι οικογενειακών βοηθών, κοινωνικών λειτουργών, κοινωνιολόγων, νοσηλευτριών και οδηγών.

Επειδή  στόχος της προκήρυξης ήταν  η αξιολόγηση και η ένταξη των ήδη υπηρετούντων για πολλά χρόνια στο Βοήθεια στο Σπίτι, για αυτό το λόγο άλλωστε μοριοδοτούνταν η ειδική εμπειρία .

Επειδή  οι εργαζόμενοι αυτοί αποτελούν πολύπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό  καθώς έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία στα 18 χρόνια συνεχούς προσφοράς και άρα λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιτάσσουν τη βέλτιστη αξιοποίηση αυτής της εμπειρίας και της εξειδίκευσης του προσωπικού.

Επειδή οι Δήμοι όπως έδειξε και η οικονομική κρίση, έχουν ανάγκη από προσωπικό πρόνοιας αφού η συνένωση των Καποδιστριακών Δήμων σε Καλλικρατικούς, έφερε αλλαγές στο προσωπικό καθώς πολλοί υπάλληλοι  βρέθηκαν σε άλλους Δήμους και σε άλλες θέσεις ενώ αρκετοί απορροφήθηκαν και από τις Περιφέρειες με αποτέλεσμα να βρεθούν Δήμοι με ελάχιστο ή και καθόλου προσωπικό πρόνοιας.

Επειδή  στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και της πανδημίας το ΒΣΣ έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο αφού ανέλαβε θεσμικά και με Νόμο την εξυπηρέτηση  όλων των πολιτών κάθε Δήμου  και για το λόγο αυτό ενισχύθηκε με προσωπικό των άλλων κοινωνικών Δομών.

Επειδή  η ενεργειακή κρίση που ήδη χτυπάει τη πόρτα μας και οι σοβαρές επιπτώσεις που αυτή επιφέρει ήδη και πρόκειται να επιφέρει το επόμενο διάστημα στο εισόδημα των πολιτών καθώς οι αυξήσεις σε αγαθά και ενέργεια αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα με ανυπολόγιστα ακόμα αποτελέσματα, είναι σίγουρο ότι θα φέρει ξανά στο προσκήνιο την στήριξη των πολιτών της χώρας σε κάθε Δήμο και άρα ανάγκη για παροχή βοήθειας από το προσωπικό των Δήμων και τις κοινωνικές Δομές.

Επειδή το κόστος για αυτά τα 164 άτομα θεωρείται αμελητέο το οποίο θα μειώνεται χρόνο με το χρόνο.

Επειδή η Κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τόσο την συνέχιση της εργασίας των ήδη υπηρετούντων ακόμη και για 18 συνεχή χρόνια όσο και την ομαλή ένταξη των επιτυχόντων της προκήρυξης με ή χωρίς ειδική εμπειρία.

Επειδή για τα παραπάνω ήδη το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Συλλόγων και Σωματείων του Βοήθεια στο Σπίτι έχει προκαλέσει συναντήσεις με την ΚΕΔΕ αλλά και πολιτικές ηγεσίες από τις οποίες καθίσταται επιτακτική η ανάγκη εξεύρεσης λύσης

Επειδή υπάρχει διαδικασία νόμιμης συνέχισης της απασχόλησης των 164 εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

 

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

 

  1. Πότε έχετε προγραμματίσει, μετά την έκδοση την αποτελεσμάτων από το ΑΣΕΠ, την ομαλή ένταξη στους Δήμους όλων των επιτυχόντων της προκήρυξης 4κ/2020;
  2. Πώς προτίθεστε να διασφαλίσετε την συνέχιση της εργασίας των 164 ήδη εργαζομένων, ακόμη και με 18 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης εργασίας, που αποκλείστηκαν;
  3. Έχετε τη βούληση, μέχρι να βρεθεί οριστική λύση για τους 164 αποκλεισθέντες της 4κ/2020, να αξιοποιήσετε τη νόμιμη διαδικασία των Προγραμματικών Συμβάσεων (ΕΕΤΑΑ-ΕΦΚΑ-ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ-ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ) όπως διαδοχικά έχουν συναφθεί και στο παρελθόν, ώστε να συνεχίσουν την εργασία τους στο Βοήθεια στο Σπίτι, με την διάθεση τους,στους αντίστοιχους δήμους;

 

Οι ερωτώντες βουλευτές: Βασίλης Κεγκέρογλου, Ευαγγελία Λιακούλη και Γιώργος Μουλκιώτης».

 

 

4

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.