“Στη Βουλή η επιστολή των Δήμων Αρχανών – Αστερουσίων και Μινώα Πεδιάδας για παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήματος στην πλατφόρμα ΑΡΩΓΗ”.


Τελευταία ενημέρωση 11 Νοεμβρίου 2021 by manos (ceo)-admin

«Στη Βουλή η επιστολή των Δήμων Αρχανών – Αστερουσίων και Μινώα  Πεδιάδας για παράταση της προθεσμίας  υποβολής αιτήματος στην πλατφόρμα ΑΡΩΓΗ».

Στην Βουλή κατέθεσε ο Γραμματέας της Κ.Ο και Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Β.Κεγκέρογλου, στο πλαίσιο άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου, ως αναφορά, σε συνέχεια της σχετικής ερώτησης που κατατέθηκε εχθές, την επιστολή των Δημάρχων Μινώα Πεδιάδας και Αρχανών Αστερουσίων, με την οποία ζητούν  παράταση της προθεσμίας  υποβολής αιτήματος στην πλατφόρμα ΑΡΩΓΗ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

«Όπως ήδη γνωρίζετε, οι Δήμοι Αρχανών-Αστερουσίων και Μινώα-Πεδιάδας έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας ως σεισμόπληκτοι, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε στις 27.09.2021 στην παραπάνω περιοχή.

Οι σεισμόπληκτοι κάτοικοι των προαναφερόμενων Δήμων έχουν την δυνατότητα να καταθέσουν τα αιτήματά τους για κρατική αρωγή πληγέντων από φυσικές καταστροφές, σε συγκεκριμένη πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσιών Εσόδων, εφόσον έχει ολοκληρωθεί πλήρως ο τεχνικός έλεγχος στα κτίρια ιδιοκτησίας τους, από κλιμάκια μηχανικών της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Επειδή η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια λήγει στις 15 Νοεμβρίου και δεδομένου ότι οι έλεγχοι Β’ επιπέδου δεν προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τότε, αιτούμαστε από κοινού την παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήματος των σεισμόπληκτων κατοίκων των Δήμων Αρχανών-Αστερουσίων και Μινώα-Πεδιάδας για τουλάχιστον 2 μήνες μετά το πέρας της ισχύουσας προθεσμίας.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση επί του θέματος και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ο Δήμαρχος                                                                                                                   Ο Δήμαρχος

Αρχανών-Αστερουσίων                                                                                             Μινώα-Πεδιάδας».

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.