«Στη Βουλή η επιστολή του σωματείου Εργαζομένων Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου».

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 3 Μαρτίου 2022 by energinews (admin)

Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε αναφορά στα αρμόδια Υπουργεία, το υπόμνημα του σωματείου εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου Κρήτης και την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις ύδρευσης, αποχέτευσης (Π.Ο.Ε-Δ.Υ.Α.Α).

Αναλυτικά το κείμενο της αναφοράς έχει ως εξής:

«Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου καταθέτει αναφορά το υπόμνημα του σωματείου εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου Κρήτης και την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις ύδρευσης, αποχέτευσης (Π.Ο.Ε-Δ.Υ.Α.Α) και αιτείται απαντήσεων.

Με την επιστολή του, το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ, εκφράζει την αγωνία του για το μέλλον και την βιωσιμότητα της Επιχείρησης, λόγω έλλειψης προσωπικού και παράλληλα προαναγγέλλει  στάση Εργασίας για αύριο Παρασκευή 4 Μαρτίου, στον Δήμο Ηρακλείου.

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά  η ΔΕΥΑΗ έχει διπλασιάσει την περιοχή αρμοδιότητας της στα διοικητικά όρια του Δήμου Ηρακλείου, χωρίς όμως την ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού του μόνιμου προσωπικού της, με συνέπεια –παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων-να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στο καθημερινό κοινωνικό τους έργο.

Το έμψυχο δυναμικό της ΔΕΥΑΗ σήμερα, αποτελείται από 120 Εργαζόμενους,  με 17 από αυτούς να τελούν υπό καθεστώς συνταξιοδότησης, όταν ο Οργανισμός Υπηρεσίας της Επιχείρησης, προβλέπει 175 Εργαζόμενους.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις ύδρευσης, αποχέτευσης (Π.Ο.Ε-Δ.Υ.Α.Α)εκφράζει τον κίνδυνο Βιωσιμότητας των ΔΕΥΑ πανελλαδικά και ζητούν:

1)την απελευθέρωση των προσλήψεων με άμεση πρόσληψη τακτικού προσωπικού καθώς οι ΔΕΥΑ, είναι ανταποδοτικές, αυτοχρηματοδοτούμενες και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

2)την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και την ένταξη των ΔΕΥΑ στους μεγάλους καταναλωτές  για να αντιμετωπισθεί η ραγδαία αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Παρακαλούμε αφού λάβετε υπόψη τις επιστολές, να μας ενημερώσετε για τις συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε.»

Download (DOCX, 61KB)

Download (PDF, 1MB)

5

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.