«Στη Βουλή η επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσαράς ΦΑΙΣΤΟΣ για να ιδρυθούν άμεσα τα νέα τμήματα ένταξης».


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 29 Ιουλίου 2022 by manos (seo)-admin

Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε μέσω κοινοβουλευτικού ελέγχου, ως αναφορά, στo Υπουργείo Παιδείας  την επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσαράς ΦΑΙΣΤΟΣ για να ιδρυθούν άμεσα τα νέα τμήματα ένταξης και αιτείται απαντήσεων.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, από τις 26/7/2021 έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες  που προβλέπονταν με την εγκύκλιο του Υπουργείου  Παιδείας (Αρ. Πρωτ.:  48132 / Δ3) για ίδρυση νέων Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε.) και οι προτάσεις με   όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά να είναι στη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς ωστόσο να έχουν ολοκληρωθεί – μέχρι σήμερα – οι διαδικασίες που αφορούν στη δημοσίευση της απόφασης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να τοποθετηθούν οι νεοδιορισμένοι εκπαιδευτικοί  στις αντίστοιχες οργανικές θέσεις.

Επιπλέον, τονίζεται ότι όσο καθυστερεί η ίδρυσή τους, εκατοντάδες παιδιά παραμένουν δίχως εξειδικευμένη υποστήριξη στα σχολεία τους και αποτελεί  επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσουν τα νέα Τμήματα Ένταξης με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (2022-23), ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα που πολλοί μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες δεν υποστηρίζονται καθόλου ή είναι αναγκασμένοι να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον, για να υποστηριχθούν από κάποιο Τμήμα Ένταξης ενός άλλου σχολείου της περιοχής τους (μιας και στο δικό τους δεν έχει ιδρυθεί).

Βέβαια, για να είναι εφικτή η στελέχωση των νέων Τμημάτων Ένταξης με εκπαιδευτικό προσωπικό, ώστε να λειτουργήσουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πρέπει άμεσα να εκδοθεί το ΦΕΚ ίδρυσής τους.

Παρακαλούμε αφού λάβετε υπόψη την επιστολή να μας ενημερώσετε για τις συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε.

Download (DOCX, 706KB)

«Να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στην στελέχωση και λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας».

Mε ερώτηση που κατέθεσε προς το Υπουργείο Υγείας, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να αντιμετωπιστούν άμεσα τα σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στην στελέχωση και λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 

«Η πρόσφατη απόφαση για να ζητηθεί μια μόνο θέση ιατρού στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας Λασιθίου Κρήτης, εγείρει αντιδράσεις και συνάμα προκαλεί την οργή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Το νοσοκομείο καλύπτει τις ανάγκες μεγάλου μέρους της Νοτιοανατολικής Κρήτης, χιλιάδων πολιτών και χιλιάδων επισκεπτών και η περαιτέρω στελέχωση του είναι όχι μόνο αναγκαία αλλά και επιβεβλημένη, αφού συμβάλλει στην απρόσκοπτη λειτουργία του.

Με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις μου προς την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανα τα προβλήματα του νοσοκομείου και παρά τις διαβεβαιώσεις καμία ενέργεια δεν έγινε για την περαιτέρω επαρκή στελέχωση του.

Σήμερα, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ο εμπαιγμός της κοινωνίας και η απαξίωση του νοσοκομείου  συνεχίζεται, αφού με απόφαση του Δ.Σ των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, στις 5/07/22, αποφασίστηκε να αιτηθούν πέντε (5) θέσεις ιατρών για το νοσοκομείο Ιεράπετρας και με επόμενη συνεδρίαση στις 18/07/22 αναιρέθηκε η απόφαση και ζητείται τελικά μόνο μία (1)θέση. Αντίθετα, το νοσοκομείο επισημαίνει ότι χρειάζονται έντεκα (11) Ιατροί προκειμένου να λειτουργήσουν σωστά βασικές κλινικές του.

Επειδή το Νοσοκομείο Ιεράπετρας καλύπτει μία εκτεταμένη πληθυσμιακή περιφέρεια σε μία ιδιαίτερη γεωγραφική θέση με ανεπαρκές οδικό δίκτυο και

επειδή η περαιτέρω στελέχωσή του, είναι όχι μόνο αναγκαία αλλά και επιβεβλημένη, αφού θα συμβάλλει στην απρόσκοπτη λειτουργία του

 

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

-Για ποιο λόγο και με ποια αιτιολογία αναιρέθηκε η πρώτη απόφαση που αιτούνταν 5 θέσεις Ιατρών;

-Έχουν καταγραφεί οι ανάγκες του νοσοκομείου Ιεράπετρας σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό;

-Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε άμεσα να προβείτε προκειμένου να στελεχωθεί περαιτέρω με το αναγκαίο προσωπικό (γιατροί,νοσηλετές κλπ) το Νοσοκομείο Ιεράπετρας και  να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία του;».

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.