«Στη Βουλή η επιστολή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας».


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 22 Ιουλίου 2022 by manos (seo)-admin

Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου, σε συνέχεια των κοινοβουλευτικών του παρεμβάσεων, κατέθεσε και αναφορά στα αρμόδια Υπουργεία, την επιστολή του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας, με την οποία ζητείται:

α) η διερεύνηση της αναγκαιότητας επικαιροποίησης της μελέτης κατασκευής του Νέου Διεθνούς αεροδρομίου στο Καστέλι, λόγω του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου και προκειμένου να διασφαλιστεί και η κατασκευή του έργου αλλά και η ασφάλεια των κατοίκων

β)ο επανέλεγχος των πληγέντων οικιών,  καθώς η έντονη καθημερινή σεισμική δραστηριότητα έχει πλήξει έτι περαιτέρω τα  ήδη λαβωμένα κτίρια και αυτό δημιουργεί ανασφάλεια και φόβο στους ιδιοκτήτες.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

 

«Όπως είναι γνωστό την 27η Σεπτεμβρίου 2021, εκδηλώθηκε σφοδρή σεισμική δόνηση στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

Η σεισμική δραστηριότητα που προηγήθηκε, η κύρια σεισμική δόνηση αλλά και η μετασεισμική ακολουθία είχαν και έχουν τεράστιες  επιπτώσεις σε κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο.

Παράλληλα, στην ίδια περιοχή κατασκευάζεται  ο  Νέος Διεθνής Αερολιμένας Κρήτης, ένα έργο υψηλότατης σημασίας για την οικονομία της Κρήτης.

Δεδομένου ότι υπάρχει τεράστια ανησυχία για τις πιθανές επιδράσεις του έργου στη σεισμική δραστηριότητα, αλλά και της σεισμικής δραστηριότητας στο έργο, και προκειμένου να διασφαλιστεί και η κατασκευή του έργου αλλά και η ασφάλεια των κατοίκων επιβάλλεται άμεσα να διερευνηθεί η αναγκαιότητα επικαιροποιημένης μελέτης λόγω του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου.

Στόχος της μελέτης θα πρέπει να είναι η πλήρης διερεύνηση του σεισμικού κινδύνου στην περιοχή ώστε να μεγιστοποιηθεί η ασφάλεια των υπό κατασκευή έργων, αλλά και να υπάρξει κοινωνική  ηρεμία.

Επίσης, θα πρέπει να εξετάσετε  το  θέμα του  επανελέγχου των πληγέντων οικιών  καθώς η έντονη καθημερινή σεισμική δραστηριότητα έχει πλήξει έτι περαιτέρω τα  ήδη λαβωμένα κτίρια και αυτό δημιουργεί ανασφάλεια και φόβο στους ιδιοκτήτες.

Με την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε στα δύο αιτήματά μου, σας χαιρετώ και ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας».

“Συλλυπητήρια Κεγκέρογλου για τον Δημήτρη Αποστολάκη”

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του Βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Β. Κεγκέρογλου για την απώλεια του Δημήτρη Αποστολάκη:

 

«Έφυγε από κοντά μας, ο Δημήτρης Αποστολάκης, πτέραρχος εν αποστρατεία της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, πρ. Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, στενός συνεργάτης και φίλος του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Δημήτρης Αποστολάκης ήταν μια εμβληματική, χαρισματική προσωπικότητα που έβαλε την σφραγίδα του στις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ για την Εθνική Άμυνα.

Αγωνίστηκε με συνέπεια για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και αποτάχθηκε για την αντιδικτατορική του δράση. Πίστευε στην κοινωνική δικαιοσύνη και την αξία του ανθρώπου ενώ η πορεία και το όραμα του θα αποτελούν πρότυπο εις το διηνεκές.

Διακρίθηκε για το ήθος, την αξιοπρέπεια και την ευγένεια του και ήταν πάνω απ’ όλα άνθρωπος με ειλικρινή αγάπη και έγνοια για τον τόπο του και την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη.

Θα θυμάμαι πάντα την τελευταία συνομιλία μας στο πρόσφατο συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Στην οικογένειά του και στους οικείους του, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.