«Στη Βουλή η Επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Ηρακλείου για ενίσχυση με Αστυνομικό Προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου από τον Βασίλη Κεγκέρογλου».


Τελευταία ενημέρωση 20 Σεπτεμβρίου 2022 by manos (ceo)-admin

Ο Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε αναφορά, την επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Ηρακλείου για ενίσχυση με Αστυνομικό Προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου και αιτείται απαντήσεων.

Με την επιστολή ζητείται η άμεση ενίσχυση με Αστυνομικό Προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, ενόψει του επικείμενου Συμβουλίου Μεταθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας  για την ενίσχυση των Δ.Α. της Χώρας μέσω των έκτακτων μεταθέσεων έτους 2022.

Επιπλέον, με την επιστολή αναδεικνύεται η σημαντική υποστελέχωση νευραλγικών Υπηρεσιών όπως των Τ.Α.Ε. Ηρακλείου και Μεσσαράς, Α.Τ. Χερσονήσου, Α.Τ. Μαλεβιζίου κλπ περιφερειακών Α.Τ. της Δ.Α. Ηρακλείου (Αστυνομικός Σταθμός Καστελλίου κλπ) ενώ με τις επικείμενες συνταξιοδοτήσεις εν όψει αυτεπάγγελτης αποστρατείας, το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί.

Παρακαλούμε αφού λάβετε υπόψη την επιστολή να μας ενημερώσετε για τις συγκεκριμένες ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε.

 

Συν.(1) η  επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Ηρακλείου.

Download (DOCX, 421KB)

«Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων στέγασης που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες του Νομού Ηρακλείου».

Eρώτηση κατέθεσε προς το Υπουργείο Παιδείας, ο Βουλευτής Ηρακλείου, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 

«Μεγάλα είναι τα προβλήματα στέγασης που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες του Νομού Ηρακλείου, 1 χρόνο μετά τον καταστροφικό σεισμό που εκδηλώθηκε στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου  στις 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Συγκεκριμένα, συνθήκες  εγκατάλειψης επικρατούν στο δημοτικό και νηπιαγωγείο Καστελλίου που βρίσκεται στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας που ήταν και το επίκεντρο της σεισμικής δραστηριότητας και οι γονείς και εκπαιδευτικοί δηλώνουν ανάστατοι  για τα σοβαρά προβλήματα  που έχει το κτίριο ενώ  υπάρχουν φόβοι ακόμη για τη στατικότητα του σχολείου.

Επιπλέον, το 1ο Δημοτικό σχολείο Αρκαλοχωρίου καθώς και το Γυμνάσιο Αρκαλοχωρίου έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από το την σεισμική δραστηριότητα και δεν έχει ξεκαθαρίσει τελικά ποια λύση προκρίνεται, της επισκευής ή ανέγερσης νέων σχολείων.

Μεγάλα προβλήματα παρατηρούνται επίσης στην σχολική στέγη του Δήμου Ηρακλείου ( τα συστεγαζόμενα 24ο & 31ο Δημοτικά Σχολεία, τα 53ο & 54ο Δημοτικά Σχολεία Ηρακλείου, το 1ο Ειδικό Δημοτικό Ηρακλείου, το 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ηρακλείου) ενώ οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς σε αρκετά σχολεία, όπως το Νηπιαγωγείο των Κάτω Ασιτών, το Δημοτικό Σχολείο Σκαλανίου αλλά και το 4ο Γυμνάσιο-Λύκειο Ηρακλείου, και είναι ορατό το ενδεχόμενο οι μαθητές να χρειαστεί να φιλοξενηθούν σε άλλα κτίρια ή οικίσκους.

Επειδή ολοένα και αυξάνουν οι διαμαρτυρίες μαθητών,εκπαιδευτικών και γονέων που νιώθουν φόβο και ανασφάλεια για τα σχολεία που στέλνουν τα παιδιά τους.

Ερωτάσθε κα Υπουργέ:

 

1.Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί, σε συνεργασία με τους Δήμους, για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων στέγασης που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες του Νομού Ηρακλείου;

2.Υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων όπου απαιτείται και κρίνεται απαραίτητο και ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου;».

“Δέσμευση Υφυπουργού Περιβάλλοντος στον Βασίλη Κεγκέρογλου για την κύρωση της πολεοδομικής μελέτης Αρκαλοχωρίου”.

Την κύρωση της πολεοδομικής Μελέτης του Αρκαλοχωρίου, ζήτησε με επίκαιρη ερώτηση του, που συζητήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής, ο Βουλευτής  Ηρακλείου του ΠΑ.ΣΟ.Κ-Κίνημα Αλλαγής, κ.Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι  η οικιστική, οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότησή της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μινώα Πεδιάδας που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου του 2021  προϋποθέτει συγκεκριμένες πολιτικές, μέτρα και δράσεις.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος έχει έναν κομβικό ρόλο σε όλη αυτή την προσπάθεια, γιατί είναι αρμόδιο για το χωρικό σχέδιο της περιοχής. Το Ειδικό Πολεοδομικό  Σχέδιο που ανατέθηκε θα καθορίσει το πλαίσιο της πολεοδομικής οργάνωσης και τον καθορισμό χρήσεων γης, διασφαλίζοντας την άρτια διαμόρφωση, την ορθολογική ανάπτυξη και την προστασία του οικιστικού, του φυσικού και του πολιτιστικού περιβάλλοντος της ευρύτερης περιοχής του Νέου Διεθνούς Αεροδρομίου  στο Καστέλλι.

Με την ολοκλήρωση και θεσμοθέτηση του χωρικού σχεδίου θα υπάρχουν, πριν την ολοκλήρωση του αεροδρομίου, συγκεκριμένες χρήσεις γης με προβλεπόμενες δραστηριότητες, οριοθετήσεις υδατορεμάτων, καθορισμούς κοινόχρηστων χώρων, κλπ.

Αντικείμενο της ερώτησης, σήμερα, αποτελεί η κύρωση της πολεοδομικής μελέτης του οικισμού του Αρκαλοχωρίου που έχει  βαλτώσει και ο Βουλευτής ανέφερε ότι πριν δύο  χρόνια είχε την έγγραφη απάντηση ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και εκκρεμεί μόνο μια συνεδρίαση του ΣΥΠΟΘΑ που θα πραγματοποιηθεί μόλις λήξουν τα μέτρα της πανδημίας. Ωστόσο από τότε, παρά το γεγονός ότι  συνέβη και ο καταστροφικός σεισμός της 27ης Σεπ 2021 που έπληξε ανεπανόρθωτα το Αρκαλοχώρι και η ανοικοδόμηση του έχει, εκτός των άλλων, ως  προϋπόθεση και την έγκριση και κύρωση της Πολεοδομικής Μελέτης Αρκαλοχωρίου, οι κάτοικοι έχουν αγανακτήσει και προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για την καθυστέρηση της.

Ο κ.Κεγκέρογλου τόνισε ότι οι αναγκαίες τροποποιήσεις της μελέτης μπορούν να γίνουν, στο πλαίσιο του τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Μινώα Πεδιάδας και ζήτησε συγκεκριμένες ενέργειες και χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας με την κύρωση της «Πολεοδομικής Μελέτης Αρκαλοχωρίου».

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος αφού ευχαρίστησε τον κ.Κεγκέρογλου για την ερώτηση του, αναφέρθηκε στις τραγικές καθυστερήσεις της πολεοδομικής μελέτης Αρκαλοχωρίου που ξεκίνησε από το 1995 και της συνεδρίασης του ΣΥΠΟΘΑ από το 2020, τον Μάρτιο του 2022. Στην συνέχεια, ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα επίκειται τηλεδιάσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τόσο του ειδικού πολεοδομικού σχεδίου όσο και της πολεοδομικής μελέτης Αρκαλοχωρίου, η οποία ενδεχομένως χρήζει επικαιροποίησης σε ότι αφορά τη γεωλογική μελέτη που συντάχθηκε το 2004 ενώ καταλήγοντας ανέφερε ότι μετά την θετική εισήγηση του ΣΥΠΟΘΑ περιμένει επισήμως από τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας τα στοιχεία, μετά την επεξεργασία που πρέπει να τύχουν από τον Δήμο, προκειμένου το Υπουργείο να παρέμβει και να καταλήξει σε αποτελέσματα.

 

Βίντεο από τη συζήτηση στην Ολομέλεια:

 

https://youtu.be/4F322GbPIpw

 

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.