«Στη Βουλή από τον Βασίλη Κεγκέρογλου η επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου για την παράταση της προθεσμίας των πρώτων κτηματολογικών εγγραφών, η οποία λήγει στις 31-12-20».


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 19 Νοεμβρίου 2020 by manos (seo)-admin

Ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, κατέθεσε αναφορά στους αρμόδιους Υπουργούς, την επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου με την οποία τεκμηριώνεται η ανάγκη παράτασης της προθεσμίας για διόρθωση των πρώτων κτηματολογικών εγγραφών, η οποία λήγει στις 31-12-2020, σε συνέχεια της υπ’αριθμ πρωτ. 1777/16-11-20 ερώτησης που είχε καταθέσει η Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής για το ίδιο θέμα.

Με την επιστολή και το Υπόμνημα του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου τεκμηριώνεται και αναδεικνύεται ως επιβεβλημένη η ανάγκη παράτασης της προθεσμίας για διόρθωση των πρώτων κτηματολογικών εγγραφών, πέραν της 31-12-2020 που εκπνέει η νομοθετημένη προθεσμία και επιπλέον προτείνεται για το Ηράκλειο Κρήτης να επανέλθει η 2-12-2026 ως καταληκτική ημερομηνία, η οποία είχε αρχικώς νομοθετηθεί, προκειμένου να αποφευχθεί η οριστική και ανεπανόρθωτη βλάβη στις περιουσίες φυσικών και νομικών προσώπων ιδιωτικού αλλά και δημοσίου δικαίου.

Παράλληλα, εξαιτίας της πανδημίας του Κορωνοϊού και των περιορισμών της κυκλοφορίας των πολιτών, της αναστολής μέρους της λειτουργίας των Δικαστηρίων, των Υποθηκοφυλακείων των λοιπών διοικητικών υπηρεσιών και φυσικά των ίδιων των Γραφείων Κτηματογράφησης καθίσταται αναγκαία μια – τελευταία – εκ νέου παράταση της προθεσμίας διόρθωσης των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου καταλήγει ζητώντας άμεσα την οριστική επίλυση του θέματος.

 

Συν. (2)

-Η επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου και η αναφορά του Βασίλη Κεγκέρογλου

-Η ερώτηση του Κινήματος Αλλαγής για την παράταση της προθεσμίας των πρώτων κτηματολογικών εγγραφών, η οποία λήγει στις 31-12-20

Download (PDF, 707KB)

Download (PDF, 2.16MB)

GDE Error: Requested URL is invalid

Συγχαρητήρια Βασίλη Κεγκέρογλου σε Γιώργο Αλεξάκη.

Συγχαρητήρια επιστολή του Γραμματέα της Κ.Ο και Βουλευτή Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, κ.Βασίλη Κεγκέρογλου στον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης επί Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, κ. Γιώργο Αλεξάκη, με αφορμή την  εκλογή του, ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου EUROMONTANA.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Αντιπεριφερειάρχη, Aγαπητέ Γιώργο Αλεξάκη,

Θα ήθελα να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις ευχές μου για κάθε επιτυχία επί τη ευκαιρία της ανάληψης των νέων καθηκόντων σας, ως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Euromontana  και να σας ευχηθώ μια γόνιμη, δημιουργική και εποικοδομητική θητεία.

H εκλογή σας αποτελεί τιμή για όλη την Κρήτη. Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Δικτύου και αντίστοιχα η πρώτη φορά που αναλαμβάνει την Αντιπροεδρία του.

Είμαι βέβαιος  πως μέσα από την άσκηση των νέων καθηκόντων σας θα συμβάλλετε αποφασιστικά στην προώθηση σημαντικών ζητημάτων, όπως  η αντιμετώπιση των επιπτώσεων  της Κλιματικής Αλλαγής, η προώθηση  του Βιώσιμου Τουρισμού και Ενέργειας καθώς και η στήριξη της Κοινωνικής και Πολιτικής Συνοχής, ζητήματα που είναι κρίσιμα για το μέλλον  του αγαπημένου μας νησιού, της  Κρήτης.

Προσβλέπω σε μια άριστη συνεργασία μαζί σας, ώστε ο καθένας από τη θέση ευθύνης που κατέχει, να συμβάλλει για την ανάπτυξη και πρόοδο του τόπου μας».

“Κίβδηλες οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης για την άμεση ενίσχυση των πληγέντων-Αρνήθηκε σήμερα ο κ. Βορίδης, εντελώς αναιτιολόγητα, να εφαρμόσει στην Κρήτη ότι και στη Θεσσαλία”.

Παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα εφαρμοστούν και στην Κρήτη όσα ίσχυσαν στη Θεσσαλία, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μ. Βορίδης, σήμερα στη Βουλή, απαντώντας στο αίτημα του Βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου για την αποδοχή της τροπολογίας, δήλωσε ότι δεν δέχεται να εφαρμοστούν για τους πληγέντες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν στην Κρήτη, οι διατάξεις του ν.4737/2020 που ψηφίστηκαν για τους πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους από τον ΙΑΝΟ στη Θεσσαλία.

Η συζήτηση έγινε σήμερα Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την επεξεργασία νομοσχεδίου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με αφορμή την τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής για την ενίσχυση των πληγέντων από την τελευταία κακοκαιρία στα Κρήτη, σύμφωνα με τις διαδικασίες των νόμων 4728/2020 και 4737/20 που εφαρμόστηκαν για τους πληγέντες από τον μεσογειακό κυκλώνα του ΙΑΝΟΥ στην Θεσσαλία.

Το Κίνημα Αλλαγής καταγγέλλει τις κίβδηλες υποσχέσεις και την διπροσωπία της Κυβέρνησης η οποία, ενώ δεσμεύεται για γρήγορες και απλές διαδικασίες, ταυτόχρονα υποχρεώνει τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους κλπ που επλήγησαν να καταβάλουν πρόσθετα τέλη προκειμένου να εξεταστούν οι αιτήσεις των ζημιών στην αγροτική παραγωγή. Επιπλέον, η Κυβέρνηση αρνείται την καταβολή των 5000 Ευρώ για όλους όσους έπαθαν ζημιές στα σπίτια αλλά και την καταβολή 8000 € για όσους έπαθαν ζημιά στις επιχειρήσεις τους και δεν προωθείται γρήγορα η εξατομίκευση των ζημιών με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθυστέρηση  αποκατάστασή τους.

 

Βίντεο με το απόσπασμα από την ομιλία του Βασίλη Κεγκέρογλου για την υποστήριξη της τροπολογίας στην Ολομέλεια της Βουλής:

https://youtu.be/xrLzvgzWxfY

 

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.