Στηρίζουν οι Ευρωπαίοι τη διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 14 Μαρτίου 2021 by energinews (admin)

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση καταδεικνύει ότι οι Ευρωπαίοι στηρίζουν την έναρξη της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης.

Τα ¾ των Ευρωπαίων θεωρούν ότι η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης θα έχει θετική επίδραση στην δημοκρατία της ΕΕ, ενώ,

Έξι στους δέκα δηλώνουν ότι η κρίση του κορωνοϊού τους έχει ωθήσει να αναλογιστούν για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης αποσκοπεί ακριβώς σε αυτό: να δημιουργήσει ένα νέο δημόσιο φόρουμ για ανοικτή, χωρίς αποκλεισμούς, διαφανή και δομημένη συζήτηση με τους Ευρωπαίους σχετικά με τα ζητήματα που τους αφορούν και επηρεάζουν την καθημερινή τους ζωή.

Οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι ο σεβασμός της ΕΕ για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου, καθώς και η οικονομική, βιομηχανική και εμπορική της δύναμη αποτελούν τα κύρια πλεονεκτήματά της.

Η κλιματική αλλαγή θεωρείται σαφώς η κύρια παγκόσμια πρόκληση που επηρεάζει το μέλλον της ΕΕ, καθώς το 45% των Ευρωπαίων επέλεξε την εν λόγω πρόκληση ως την κυριότερη. Το δεύτερο και το τρίτο συχνότερα αναφερθέν ζήτημα, με παρόμοια ποσοστά, είναι η τρομοκρατία και οι κίνδυνοι που συνδέονται με την υγεία. Η αναγκαστική μετανάστευση και ο εκτοπισμός είναι η τέταρτη συχνότερα αναφερθείσα πρόκληση, την οποία ανέφερε λίγο πάνω από το ένα τέταρτο των Ευρωπαίων.

Υπενθυμίζεται, ότι στις 10 Μαρτίου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Νταβίντ- Σασόλι. ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα και η πρόεδρος της Επιτροπής φον ντερ Λάιεν, υπέγραψαν την κοινή δήλωση για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

Αυτό ανοίγει τον δρόμο για την έναρξη μιας σειράς διαβουλεύσεων και δημόσιων συζητήσεων, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα σε ανθρώπους από κάθε γωνιά της Ευρώπης να μοιραστούν τις ιδέες τους συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση του μέλλοντος της Ευρώπης.

Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου κ. Σασόλι δήλωσε: «Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες. Η Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης θα αποτελέσει μοναδική ευκαιρία για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και την κοινωνία των πολιτών μας να διαμορφώσουν το μέλλον της Ευρώπης, ένα κοινό σχέδιο για μια λειτουργική ευρωπαϊκή δημοκρατία. Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε, συμβάλλοντας με τις απόψεις σας στην οικοδόμηση της αυριανής Ευρώπης, της ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ Ευρώπης.»

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα επεσήμανε σε δηλώσεις του: «Η σύγκληση της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης αποτελεί μήνυμα εμπιστοσύνης και ελπίδας για το μέλλον το οποίο απευθύνουμε στους Ευρωπαίους. Εμπιστοσύνη ότι θα ξεπεράσουμε την πανδημία και την κρίση? ελπίδα ότι μαζί θα οικοδομήσουμε μια δίκαιη, πράσινη και ψηφιακή μελλοντική Ευρώπη.»

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. φον ντερ Λάιεν δήλωσε : «Σήμερα καλούμε όλους τους Ευρωπαίους να μιλήσουν. Να περιγράψουν την Ευρώπη στην οποία θέλουν να ζουν, να τη διαμορφώσουν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας για να την οικοδομήσουμε. Οι προσδοκίες των πολιτών είναι σαφείς: θέλουν να εκφράσουν τη γνώμη τους για το μέλλον της Ευρώπης, για τα ζητήματα που επηρεάζουν τη ζωή τους. Η υπόσχεσή μας σήμερα είναι εξίσου σαφής: θα τους ακούσουμε. Και, στη συνέχεια, θα δράσουμε.»

 

Ακούστε το ηχητικό

real.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.