Στην 7η ΥΠΕ ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ιεράπετρας για τα κενά στα Νοσοκομεία από τις αναστολές


0
(0)

Πολύωρη συνάντηση με τη Διοικήτρια κα Μπορμπουδάκη  και τον Αναπληρωτή Διοικητή κο Αγαπίου της 7ης ΥΠΕ είχαν μέλη των συλλόγων εργαζομένων από όλη την Κρήτη μετά από πρόσκληση της Διοικήτριας,  κατόπιν αιτήματος των σωματείων, στις 22/9/21.

Από την Ιεράπετρα παρευρέθηκαν η πρόεδρος Γεωργία Κατερίνα και ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Βλασσάκης.

Συζητήθηκαν τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στα νοσοκομεία μετά την αναστολή καθηκόντων των ανεμβολίαστων υγειονομικών, 417 άτομα συνολικά στην περιφέρεια Κρήτης, και τα μεγάλα προβλήματα στην ασφαλή  λειτουργία τους που συνεπάγεται η απουσία αυτών των εργαζομένων.

Για το νοσοκομείο Ιεράπετρας αναφέρθηκε η μεγάλη δυσλειτουργία που δημιουργείται

  • λόγω της υποστελέχωσης  της διοικητικής υπηρεσίας, που έχει σαν αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων,  την παντελή πλέον αδυναμία ενταλματοποίησης  δαπανών και τη μη υποβολή νοσηλίων και παρακλινικών εξετάσεων, ώστε να μην  μπορούν να πληρωθούν οι προμηθευτές και να μην είναι δυνατόν το νοσοκομείο να  διεκδικεί έσοδα από τον ΕΟΠΥ
  • λόγω  της έλλειψης μεγάλου αριθμού βοηθητικού προσωπικού, κάποιοι εργαζόμενοι αναγκάζονται να απασχολούνται  σε αλλότρια καθήκοντα ενώ οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας δουλεύουν με εξαντλητικές βάρδιες χωρίς τη δυνατότητα λήψης των δικαιούμενων ρεπό
  • λόγω αναστολής καθηκόντων 4 ιατρών τα εξωτερικά ιατρεία και τα τακτικά ραντεβού έχουν μειωθεί σημαντικά με πιο εμφανές το πρόβλημα του ακτινολογικού στο οποίο δεν υπάρχει πλέον κανένας γιατρός.

Εδώ θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι οι φήμες περί μέριμνας για την άμεση αντικατάσταση του ακτινολόγου είναι παντελώς ανυπόστατες, αφού όταν και εάν τοποθετηθεί ακτινολόγος γιατρός, θα προέρχεται από την ήδη τρέχουσα προκήρυξη για την αντικατάσταση του θανόντος διευθυντή του ακτινολογικού, 9 μήνες πριν.

Άλλωστε η Διοικήτρια κατά την ενημέρωση για τον αριθμό και τις θέσεις που έχει αιτηθεί από το Υπουργείο για τις αντικαταστάσεις των εργαζομένων, μετά από τα αιτήματα των νοσοκομείων, είπε ότι μόνο το νοσοκομείο Ιεράπετρας και το νοσοκομείο Νεάπολης  «Διαλυνάκειο»  δεν είχαν ακόμα καταθέσει αίτημα !!!

Επιπλέον καταγγείλαμε το γεγονός ότι η Διοίκηση του νοσοκομείου Ιεράπετρας πρωτοτυπεί για άλλη μια φορά μην κάνοντας αποδεκτά τα πιστοποιητικά νόσησης μιας μόνιμης, μιας επικουρικού και μιας ιδιωτικού δικαίου εργαζομένων, στερώντας τους αναίτια και άδικα το δικαίωμα στην εργασία. Η Διοικήτρια υποσχέθηκε ότι θα θέσει το ζήτημα στον Υπουργό κατά την αυριανή τους συνάντηση. Επίσης ζητήθηκε να δοθούν  διευκρινίσεις από το υπουργείο για το αν οι ανακλήσεις  αναστολής κανονικών αδειών σε εργαζόμενους προς συνταξιοδότηση ή συμβασιούχους που λήγει η θητείας τους, αφορά τόσο εμβολιασμένους ή και ανεμβολίαστους.

Μεταξύ των άλλων θίχτηκε το θέμα ότι η ΥΠΕ είχε υποχρέωση και ευθύνη, αφού γνώριζε ήδη πολύ καλά την υποστελέχωση των νοσοκομείων της Κρήτης και την ανέκαθεν μεγάλη δυσκολία στελέχωσης τους και  δεδομένου άλλωστε ότι η σχέση υγειονομικού – ασθενούς ουδέποτε έως τώρα απεδείχθη ότι ευθύνεται για τη μετάδοση του κορωνοϊού και την απορύθμιση της πανδημίας, να προειδοποιήσει το υπουργείο ότι η εφαρμογή του νόμου αναστολής καθηκόντων των ανεμβολίαστων υγειονομικών, όχι μόνο δε θα συντελούσε στην αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά αντιθέτως  θα διόγκωνε τα προβλήματα  και θα υποβάθμιζε τη δημόσια υγεία,  και τέλος σε καμία περίπτωση δε θα έπρεπε να αφορά στο σύνολο των εργαζομένων, συμπεριλαμβάνοντας και υπαλλήλους που δεν έρχονται σε επαφή με ασθενείς.

Ειδικά σε επίπεδο νομού Λασιθίου πλέον βλέπουμε να μην έχουμε κανένα νοσοκομείο που να λειτουργεί με συνθήκες ασφαλείας.

Ίσως αυτό να είναι και το ζητούμενο από πλευράς ηγεσίας!

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *