Στην τελική ευθεία για την 21η Διεθνή Συνάντηση των ΚΚ

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 14 Οκτωβρίου 2019 by energinews (admin)

Η φετινή 21η Διεθνής Συνάντηση, που θα διεξαχθεί στις 18 με 20 Οκτώβρη 2019, συνδιοργανώνεται, για πρώτη φορά στα χρονικά, από δύο ΚΚ και συγκεκριμένα από κοινού από το Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, με θέμα: «100 χρόνια από την ίδρυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς. Η πάλη για την ειρήνη και το σοσιαλισμό συνεχίζεται!».
Οι εργασίες της 21ης Διεθνούς Συνάντησης θα ανοίξουν με τις εισηγήσεις του Κεμάλ Οκουγιάν, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας και του Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Για το σκοπό αυτό αναχωρεί για τη Σμύρνη της Τουρκίας, σήμερα Δευτέρα 14/10/19, πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Ελισαίο Βαγενά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Υπεύθυνο του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο, ευρωβουλευτή και μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ, Άρη Ευαγγελίδη, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, μαζί και με άλλους συντρόφους, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, θα συμβάλλει στις δραστηριότητες προετοιμασίας της Διεθνούς Συνάντησης, από κοινού με τους συντρόφους του ΚΚ Τουρκίας. Επιπλέον, θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας των Διεθνών Συναντήσεων, που θα πραγματοποιηθεί στις παραμονές της 21ης Διεθνούς Συνάντησης των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων.
Στην 21η Διεθνή Συνάντηση, που διεξάγεται σε σύνθετες και δύσκολες συνθήκες, έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 70 ΚΚ από 60 χώρες του κόσμου. Εξαιτίας αυτών των εξελίξεων στην περιοχή το ΚΚ Τουρκίας ανακοίνωσε την ακύρωση της μεγάλης ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης, που θα διεξάγονταν στο ανοιχτό θέατρο «Ασίκ Βεϊσέλ» της Σμύρνης.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΛΙΑΠΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Όσον αφορά την χειραγώγηση των αγώνων:
Το ερώτημα είναι αν αυτή η σύμβαση λύνει το πρόβλημα ή απλώς είναι ένα ακόμη φύλο συκής; Γιατί το ζήτημα δεν είναι να προστατεύσεις το νόμιμο από το παράνομο στοίχημα. Το ζήτημα για το ΚΚΕ είναι γενικά ο τζόγος.
Πάντως η μέχρι τώρα εμπειρία από παρόμοια μέτρα στις χώρες της ΕΕ δείχνει ότι το παράνομο στοίχημα καλά κρατεί, είναι κάτι σαν το ντόπινγκ, που βρίσκεται πάντα 2 βήματα μπροστά από το αντιντόπινγκ…
Το οξύμωρο βέβαια είναι ότι την ίδια ώρα που νομοθετείται αυτή η σύμβαση, η κυβέρνηση φέρνει -με το πολυνομοσχέδιο- την αδειοδότηση εταιρειών του διαδικτυακού τζόγου και συγκεκριμένα για το «διαδικτυακό στοίχημα» και για τα «λοιπά διαδικτυακά παίγνια»…

Για τη λεγόμενη “βία” στα γήπεδα:
Χωρίς να είμαστε αντίθετοι σε ζητήματα και μέτρα ελέγχου -και αυτό το είχαμε πει και με την προηγούμενη κυβέρνηση, όταν έφερε παρόμοιες διατάξεις ο κύριος Κοντονής στη βουλή- μας προβληματίζει ότι παρέχεται η δυνατότητα να χρησιμοποιούνται ως νόμιμα αποδεικτικά μέσα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα φυσικών προσώπων, εντός κι εκτός της αθλητικής εγκατάστασης.
Το γήπεδο και στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε ως εργαστήριο για να μπολιαστούν μέτρα που αξιοποιήθηκαν μετά ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Το θέμα για μας είναι ότι η επιχειρηματική δράση στο αθλητισμό, για να μπορέσει να πετύχει τους στόχους της, χρειάζεται και τους “στρατούς” για να τους επιβάλλουν. Αυτή είναι η αιτία. Αν δεν χτυπήσεις το φαινόμενο στη ρίζα του, απλώς θα το αναπαράγεις.
Όσον αφορά τις διατάξεις σχετικά με τη λειτουργία του Αθλητισμού, εκφράσαμε την ανησυχία μας, που ενισχύεται από το σύνολο σχεδόν όλων των Ομοσπονδιών. Δεν μπορείς να λύσεις προβλήματα με διοικητικά μέτρα, όταν μάλιστα δεν καλλιεργείς την συμμετοχή του κόσμου στα αθλητικά δρώμενα. Πέρα απ’ αυτό πρέπει να πάρεις υπ΄ όψιν σου και τους Διεθνείς Οργανισμούς και το τι αυτοί προβλέπουν.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.