Στην Πορτογαλία το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας για πρόγραμμα Erasmus+


Reading time: 2 Minutes

Τελευταία ενημέρωση 21 Μαρτίου 2023 by manos (ceo)-admin

Το 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας συμμετείχε σε κινητικότητα Erasmus+ το χρονικό διάστημα 9-15 Φεβρουαρίου 2023 στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στην πόλη Vila Nova de Gaia δίπλα στην πόλη Πόρτο, στο πλαίσιο του προγράμματος “Our Common Cultivation Bring Us Together” όπου συμμετείχαν 4 μαθητές/τριες και 2 εκπαιδευτικοί.

Η διακρατική συνάντηση ξεκίνησε με υποδοχή στο σχολείο από τους καθηγητές και την διεύθυνση του σχολείου. Ξεναγηθήκαμε στους χώρους του σχολείου και στην συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες της κάθε χώρας παρουσίασαν τα σχολεία τους και συμμετείχαν σε δραστηριότητες γνωριμίας. Γευματίσαμε στο εστιατόριο του σχολείου και στη συνέχεια παρακολουθήσαμε μια παρουσίαση για το Vinho Verde, μια τοπική ποικιλία κρασιών. Το απόγευμα το σχολείο υποδοχής παρέθεσε πάρτι υποδοχής, όπου συμμετείχαν όλοι.

Την δεύτερη μέρα περιηγηθήκαμε στην πόλη του Porto. Επισκεφθήκαμε αξιοθέατα, όπως το Se Museum, την εκκλησία Clerigos church, την βιβλιοθήκη Livraria Lello και την αγορά Bolhao market. Κατόπιν επισκεφθήκαμε την όχθη του ποταμού από την πλευρά της Gaia, όπου βρίσκονται τα οινοποιεία του porto. Το απόγευμα ήταν αφιερωμένο στο WOW experiences.

Οι επισκέψεις συνεχίστηκαν την τρίτη μέρα με επίσκεψη στο Guimares, την πόλη η οποία θεωρείται η κοιτίδα της Πορτογαλίας και η οποία προστατεύεται από την Unesco, λόγω της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε την Braga, την Τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας και θρησκευτικό κέντρο της χώρας.

Την επόμενη μέρα συμμετείχαμε σε εργαστήριο κεραμικής στο σχολείο. Ενημερωθήκαμε για την μακρά παράδοση της χώρας και της περιοχής ιδιαίτερα στα κεραμικά πλακάκια και φτιάξαμε όλοι από ένα. Νωρίς το απόγευμα οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσίασαν τις εργασίες τους και στη συνέχεια δόθηκαν τα πιστοποιητικά παρακολούθησης και έγινε η ανταλλαγή των δώρων.

Την τελευταία μέρα επισκεφθήκαμε το Sr. da Pedra beach και μετά το δημαρχείο της Gaia. Το απόγευμα κάναμε κρουαζιέρα στο ποτάμι και μετά επισκεφθήκαμε την μονή Corpus Christi, όπου έγινε και το κλείσιμο της επίσκεψης.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις οικογένειες που φιλοξένησαν τα παιδιά μας και τις συντονίστριες για την άψογη διοργάνωση της κινητικότητας. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι χώρες Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Γερμανία και Κύπρος ως συντονίστρια χώρα στην οποία θα πραγματοποιηθεί η τελευταία κινητικότητα του προγράμματος τον Απρίλιο.

3

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.