ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΥΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 16 Φεβρουαρίου 2019 by energinews (admin)

ΚΑΛΑΜΑΥΚΑ

Βρίσκεται στις παρυφές των Λασιθιώτικων βουνών με πλούσια ιστορία ( στα εδάφη της φιλοξενήθηκε η αρχαία Λάρισα), που από την πρώτη στιγμή μαγεύει τον επισκέπτη λόγω  της ποικιλομορφίας του ανάγλυφού της.
Εδώ συναντάς κανείς τα «μικρά μετέωρα»  του Λασιθίου με τα περίφημα πεύκα μπονσάι στις κορυφές τους, λόγος που έδωσαν στην Καλαμαύκα το προσωνύμιο Κινέζικο τοπίο, ενώ οι «πέτρινοι θεοί» με πλήθος άλλων βραχομορφών προσδίδουν μία μοναδικότητα στη Γεραπετρίτικη  ενδοχώρα,  λόγος που την καθιέρωσαν ως ένα από Γεωλογικά Μνημεία της Ελλάδας.
Σήμερα η Καλαμαύκα παραμένει ένα ζωντανό χωριό με Δημοτικό Σχολείο, συνεταιρισμούς, ΤΟΕΒ, καθώς επίσης με πλήθος παραδοσιακών  ταβερνών, όπου ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τις ντόπιες μαγειρικές συνταγές και να διασκεδάσει σε κάποια από τα παραδοσιακά γλέντια που γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Από τις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις είναι και τα ΑΛΩΝΕΜΑΤΑ που κάθε χρόνο αναβιώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού στην Κοιλάδα του Καλαμαυκιανού ποταμού, ενώ δε λείπουν και οι εξορμήσεις στην Ακρόπολη του Καστέλου, σε σπήλαια και φαράγγια αλλά και  μοναστήρια με βυζαντινές και μεταβυζαντινές αγιογραφίες.
πηγη:radiovereniki.gr

1

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.