Στην Ιεράπετρα για εκπαίδευση μελισσοκόμοι από την Κύπρο

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 5 Μαρτίου 2020 by energinews (admin)

Τους τρόπους μελισσοκομίας στην Ιεράπετρα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να εκπαιδευτούν πάνω σε αυτούς μελισσοκόμοι από την Κύπρο που τις επόμενες μέρες θα βρεθούν στην περιοχή.

Μια δράση που διοργανώνεται από το Μελισσοκομικό Σύλλογο Λασιθίου, στα πλαίσια Ευρωπαϊκού Προγράμματος εκπαίδευσης μελισσοκόμων, και έτσι σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μελισσοκόμων έχει προγραμματιστεί για δεύτερη φορά η συγκεκριμένη δράση.

Η πρώτη φορά όπως λέει ο πρόεδρος του Λασιθίου Μανώλης Μαυρουπλάκης, πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, όπου και πάλι βρέθηκαν κύπριοι μελισσοκόμοι στην περιοχή και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Τώρα οι δράσεις που θα γίνουν θα είναι πιο σημαντικές ενώ αναμένεται να γίνει και αδελφοποίηση του Συλλόγου Λασιθίου με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο.

Έτσι την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα θα ξεκινήσει εκπαίδευση των κύπριων μελισσοκόμων στην Ιεράπετρα και στη συνέχεια θα γίνουν επισκέψεις στο δάσος της Δίκτης στην Κάτω Σύμη, σε συσκευαστήρια σε Άγιο Νικόλαο και Κριτσά, ενώ το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με θεωρητικά μαθήματα στην Ιεράπετρα. Το κακό οδικό δίκτυο προς το Σελάκανο δεν ευνοεί για μια τέτοια επίσκεψη ανέφερε ο κ. Μαυρουπλάκης, αν και θα ήταν το ιδανικό να γινόταν εκεί η εκπαίδευση.

Σε ό,τι αφορά τις συγκρίσεις ανάμεσα στο κυπριακό, κρητικό και γενικά ελληνικό μέλι, ο κ. Μαυρουπλάκης ανέφερε πως οι διαφορές είναι πολύ μεγάλες, αφού στην Κύπρο παράγεται κυρίως ανθόμελο, το οποίο είναι καλής ποιότητας, όμως οι ποσότητες και γενικά ο κλάδος της μελισσοκομίας είναι πολύ μικρότερος, αφού σε όλη την Κύπρο υπάρχουν καταγεγραμένοι 691 μελισσουργοί την ώρα που μόνο στο Λασίθι οι εγγεγραμένοι είναι 615.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.