Στην εντατική οικοδόμος μετά από πτώση στο κενό

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 14 Αυγούστου 2020 by energinews (admin)

Ο 55χρονος εργάτης έπεσε από μπαλκόνι 9,5 μέτρων

Ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα, Παρασκευή, στο Ηράκλειο, όταν ένας 55χρονος οικοδόμος έπεσε στο κενό από ύψος 9,5 μέτρων.

Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου, το νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Άνω Αλικαρνασσού προς τη Βιομηχανική Περιοχή, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο, ο 55χρονος εργάτης αλβανικής καταγωγής, βρέθηκε στο κενό, από ύψος 9,5 μέτρων, όταν το μπαλκόνι της πολυκατοικίας «κόπηκε».

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, εισήχθη στη ΜΕΘ, όπου και παραμένει διασωληνωμένος.

Μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων, βρέθηκαν άμεσα στο τόπο του ατυχήματος προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία μαζί με την τεχνική επιθεώρηση εργασίας, με τους ίδιους να τονίζουν στην ανακοίνωσή τους πως «Πολλά έργα συντήρησης πρέπει να ελέγχον0ται για την στατικότητα για να μην έχουμε αυτά τα αποτελέσματα».

«Οι ευθύνες της εργοδοσίας στο χώρο των κατασκευών  γενικά είναι μεγάλες.  Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης όπως και των προηγούμενων για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο των κατασκευών. Παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Συνδικάτου μας  στους χώρους δουλειάς για τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας, αλλά και στο ΣΕΠΕ η κατάσταση δυστυχώς χειροτερεύει, λόγω της εντατικοποίησης που επικρατεί  στην οικοδομή,  δουλειά ήλιο με ήλιο, δουλειά τα Σαββατοκύριακα. Κι εδώ βρίσκονται  οι ευθύνες της ΝΔ και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αφού το ΣΕΠΕ είναι παντελώς υποστελεχωμένο από έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή, δίνοντας έτσι την δυνατότητα στους εργοδότες να αλωνίζουν και να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους με αποτέλεσμα τα συνεχή εργατικά «ατυχήματα».

Όλα τα ατυχήματα δεν είναι ούτε από την κακιά στιγμή, ούτε από την απροσεξία, είναι  από την εντατικοποίηση της δουλειάς με αποτέλεσμα την κούραση, είναι από τα ελλιπή μέτρα για την Υγεία και την Ασφάλεια αφού για την εργοδοσία θεωρείται κόστος.

Συνάδελφοι, οι μόνοι που μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας είμαστε εμείς. Οργανωμένοι και συσπειρωμένοι στο συνδικάτο μας.  Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στον τρομοκρατία της εργοδοσίας, να σηκώσουν κεφάλι ,να γραφτούν και να συμμετέχουν στη δράση του Συνδικάτου για να υπερασπιστούμε στην κυριολεξία τη ζωή μας και τα δικαιώματά μας.», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Συνδικάτου.

neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.