Στην βάφτιση του παιδιού τους… «μπούκαραν» σπίτι τους – Πέταξαν χρηματοκιβώτιο αντίκα 500 κιλών


0
(0)

Εφιάλτης” για μια οικογένεια – Κινηματογραφική διάρρηξη στο Ηράκλειο

Αντιμέτωπη με ένα κινηματογραφικό σκηνικό διάρρηξης ήρθε οικογένεια στο Ηράκλειο, η οποία, επιστρέφοντας από τη βάπτιση του παιδιού της, βρήκε τις μαρμάρινες σκάλες των τριών ορόφων μικρής πολυκατοικίας στον Μασταμπά κατεστραμμένες, ακόμη και μέρη της τοιχοποιίας να έχουν σπάσει! Οι θρασύτατοι διαρρήκτες είχαν κυριολεκτικά “κατρακυλήσει” από τις σκάλες ένα ογκώδες χρηματοκιβώτιο αντίκα, βάρους τουλάχιστον μισού τόνου, από μασίφ σίδερο, το οποίο βρισκόταν σε υπό ανακαίνιση διαμέρισμα στον τρίτο όροφο!

Το χρηματοκιβώτιο ήταν κλειδωμένο και ευτυχώς άδειο, όμως αυτό οι δράστες δεν το γνώριζαν όταν με μανία το έριχναν από τις σκάλες, με σκοπό να το βγάλουν στον κήπο και να το σύρουν σε κάποιο όχημα για να το απομακρύνουν!

Οι διαρρήκτες, που προφανώς γνώριζαν την κρύπτη του χρηματοκιβωτίου αλλά και τη συγκυρία της βάπτισης, έσπρωχναν από τον τρίτο όροφο το βαρύ χρηματοκιβώτιο άνω των 500 κιλών, σπάζοντας μάρμαρα, σκαλοπάτια και τοίχους, φτάνοντάς ως το στο ισόγειο. Στη συνέχεια φαίνεται να το έσυραν, όπως δείχνουν τα σημάδια που άφησε από το χρώμα του το μπλε αντικείμενο, ως τον δρόμο και εκεί προφανώς το φόρτωσαν σε κάποιο όχημα που βρισκόταν έξω από το σπίτι στην οδό Γ. Πετρακογιώργη!

Η απογοήτευση των δραστών, που θα πρέπει να ρίσκαραν πολύ και να διακινδύνευσαν κιόλας, θα πρέπει να ήταν πολύ μεγάλη, καθώς το χρηματοκιβώτιο περιείχε μόνο κάποιες φωτογραφίες συναισθηματικής αξίας, χειρόγραφα άνευ σημασίας και ίσως κάποια ευτελή μικροαντικείμενα.

Εξάλλου οι ιδιοκτήτες, όπως ανέφεραν στην Αστυνομία, δεν είχαν χρήματα στο σπίτι, ούτε καν τιμαλφή, και προφανώς από όλη αυτή την περιπέτεια το μόνο που προκλήθηκε ήταν αρχικά ο φόβος και φυσικά το κόστος μιας πολύ μεγάλης ζημιάς στο κλιμακοστάσιο.

Ο τρόπος δράσης των δραστών δείχνει ότι ήταν αποφασισμένοι να αρπάξουν το βαρύ παλιό χρηματοκιβώτιο πιστεύοντας ότι περιείχε πολύτιμα αντικείμενα ή χρήματα, ενώ σίγουρα φαίνεται ότι γνώριζαν όχι μόνο την ύπαρξή του, αλλά και το γεγονός της προγραμματισμένης βάπτισης!

Πρόσεχαν αλλά έκαναν λάθος!

Τις πρώτες ώρες όμως που οι ιδιοκτήτες βρήκαν τις σκάλες σπασμένες, θεώρησαν ότι είχαν να κάνουν με ένα πρωτόγνωρο περιστατικό, αφού δεν είχαν εντοπίσει πουθενά ίχνη διάρρηξης. Ούτε στην κεντρική πόρτα φαινόταν κάποια παραβίαση, αλλά ούτε σε κάποια πόρτα διαμερίσματος της οικογενειακής πολυκατοικίας. Ζημιά προκλήθηκε στην πόρτα εισόδου βγάζοντας την αντίκα προς τον δρόμο και όχι μπαίνοντας μέσα οι δράστες.

Οι συνθήκες διαμόρφωναν ένα σκηνικό θρίλερ. Το χρηματοκιβώτιο, ενθύμιο του παππού τού νεοφώτιστου, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή, φυλασσόταν άδειο αλλά κλειδωμένο, καθώς είχε χαλάσει η κλειδαριά του και δεν άνοιγε εύκολα. Το σημείο που φυλασσόταν μοιάζει με ντουλάπι-κρύπτη, αλλά δεν είναι εύκολο στον εντοπισμό του μέσα στο σπίτι. Δύσκολα δηλαδή θα το έβρισκε ένας τυχαίος διαρρήκτης!

Οι δράστες εισέβαλαν στο υπό ανακαίνιση σπίτι, όπου υπάρχει πλήρη οικοσκευή, και την οποία όχι μόνο δεν άγγιξαν, αλλά πρόσεξαν κιόλας να μην κάνουν ζημιά αποσπώντας το χρηματοκιβώτιο από το ντουλάπι! Μάλιστα, μετακίνησαν και μια στοίβα πιάτων από τη σκάλα για να μην τα σπάσουν! Η αρπαγή του χρηματοκιβωτίου έγινε αντιληπτή ύστερα από πολλές ώρες, όταν αστυνομικοί προσπαθούσαν να λύσουν τον γρίφο για το πώς έσπασαν οι σκάλες και έφυγαν κομμάτια από τους τοίχους. Τότε οι αστυνομικοί ρώτησαν αν υπήρχε κάποιο χρηματοκιβώτιο στο σπίτι, και οι ιδιοκτήτες θυμήθηκαν την ύπαρξη της αντίκας. Όταν την αναζήτησαν βρήκαν την κρύπτη άδεια, ενώ εντυπωσιάστηκαν από το γεγονός ότι η απόσπαση του χρηματοκιβωτίου από το ντουλάπι έγινε με χειρουργική ακρίβεια και προσοχή, ενώ χρησιμοποιήθηκε και μια μάλλινη ρόμπα σπιτιού για να το μετακινήσουν ως τη σκάλα, όπου και τους έπεσε το ρούχο. Κάπου εκεί έχασαν τον έλεγχο από το βάρος του αντικειμένου, αυτό τους “έφυγε” και άρχισαν να το κατρακυλούν στις σκάλες, σπάζοντας μάρμαρα και τοίχους!

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου εξετάζει ήδη βιντεοληπτικό υλικό που έχει στη διάθεσή της.

πηγη:www.neakriti.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.