Στην Αθήνα τα Κρητικά υφαντά από τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης


0
(0)

Στην Αθήνα “ταξιδεύουν” το ερχόμενο Σαββατοκύριακο Κρητικά υφαντά σε μοναδικές δημιουργίες με βάση την παραδοσιακή τέχνη των γιαγιάδων στη σύγχρονη μορφή τους και την οντότητα που αποκτούν στην Ελληνική Μόδα.
Πρόκειται για μια διήμερη εκδήλωση με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης με τίτλο “Τα Κρητικά υφαντά και η εξέλιξη τους” που θα παρουσιαστεί στις 16 και 17 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.
Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια της έκθεσης που πραγματοποιεί φέτος το Ίδρυμα με θέμα: “Ελληνική Μόδα: 100 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας”.
Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Μαρία Πιτσικάκη: “Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένες που μπορούμε μετά από προσπάθεια χρόνων να υλοποιήσουμε μια τόσο σημαντική δράση που καλλιεργεί την εξωστρέφεια του συλλόγου μας αλλά έχει κι ένα διπλό ρόλο. Αυτός συνίσταται στο γεγονός ότι αφενός επικοινωνούμε με τρόπο σύγχρονο και επιχειρηματικό μια παραδοσιακή τέχνη που παραλάβαμε από τις γιαγιάδες μας, και αφετέρου δημιουργούμε την επιχειρηματική προοπτική για τα μέλη μας και τις δημιουργίες τους προκειμένου να βρουν τη θέση τους στην αγορά της μόδας”
Όσοι επισκεφθούν την έκθεση θα μπορέσουν να θαυμάσουν υφαντά δημιουργήματα μόδας, όπως νυφικό, ενδύματα, τσάντες, παπούτσια και αξεσουάρ.
Συνδιοργανωτής στην εκδήλωση είναι η Περιφέρεια Κρήτης ενώ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος και του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Επιχειρηματιών.
Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης θα προσφέρει κέρασμα με παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα.
Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις;

Σάββατο 16/11 – 12:00 Μουσικοχορευτική εκδήλωση με δρώμενο από τον Ερωτόκριτο, πλαισιωμένο με Κρητική μουσική και χορό.
Κυριακή 17/11- 12:00 Ομιλία με θέμα των Ερωτόκριτο, το τραγουδιστικό ερωτικό ποίημα της Κρήτης από τον Κ.Ν.Μ Καζαμιάκη, Αρχιτέκτων, Ιστορικό Αρχιτεκτονικής και Ιστορικό Τέχνης.

Download (PDF, Unknown)

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

About energinews (admin)

Ο Μανόλης Παπαδάκης γεννήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 1988 στο νησί της Κρήτης όπου ζει μέχρι και σήμερα. τελείωσε το λύκειο (ΤΕΕ) ηλεκτρολόγος αλλά παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική και ιδιαίτερα με την παράδοση της Κρήτης. Επίσης ήταν για 6 χρόνια ηχολήπτης παραγωγός του ράδιο Βερενίκη 89.5 και από της 25 Απριλίου του 2019 είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο ράδιο Λασίθι 92.3 και είναι ιδιοκτήτης της ενημερωτικής ιστοσελίδας www.energinews.gr

View all posts by energinews (admin)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *