Στα ύψη οι τιμές του αγγουριού – Χαμόγελα σε Ψαρή Φοράδα και Άρβη

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 24 Ιανουαρίου 2020 by energinews (admin)

Ο Γενάρης φτάνει στο τέλος του και οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα έχουν πάρει την άνοδο και ιδιαίτερα στα αγγούρια οι τιμές είναι σε πάρα πολύ καλά επίπεδα γεμίζοντας ικανοποίηση τους παραγωγούς.

Μια κατάσταση με πολύ θετικές επιπτώσεις ιδιαίτερα στις περιοχής της Ψαρής Φοράδας που το αγγούρι καλλιεργείται σχεδόν στο 100% των θερμοκηπίων αλλά και στη Άρβη που μαζί με τις μπανάνες τα αγγούρια είναι το βασικό καλλιεργητικό είδος.

Μια εικόνα για την κατάσταση έδωσε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο Νίκος Μαρουλάκης πρόεδρος της ομάδας παραγωγών Ψαρής Φοράδας.

Όπως είπε αυτή την περίοδο η παραγωγή είναι φυσιολογική, ενώ ο καιρός που επικρατεί είναι ιδανικός ώστε να συνεχιστεί χωρίς προβλήματα.

ι τιμές του αγγουριού που κυμαίνονται γύρω στα 2.00 ευρώ τις χαρακτήρισε πολύ ψηλές και πάρα πολύ ικανοποιητικές ενώ δική του εκτίμηση είναι πως θα κρατηθούν σε αυτά τα επίπεδα και το επόμενο 20ήμερο τουλάχιστον. Κι αυτό γιατί η παραγωγή της Ισπανίας δεν πρόκειται να αυξηθεί, ενώ ο κύριος όγκος της Ολλανδίας θα κάνει την εμφάνισή του μετά τις 15 Φεβρουαρίου.

Οι παραγωγή στις περιοχές της Άρβης και της Ψαρής Φοράδας βρίσκονται ακριβώς στη μέση όπως είπε, ενώ κάποιοι παραγωγοί επιλέγουν να βάλουν και δεύτερη καλλιέργεια αν και η περιοχή δεν ευνοεί.

Ο κ. Μαρουλάκης τόνισε πως η διεθνής αγορά και κυρίως οι εξελίξεις σε Ισπανία και Ολλανδία παρακολουθούνται πάρα πολύ στενά αφού το αγγούρι είναι ένα κυρίως εξαγώγιμο προϊόν, και έτσι για να μπορέσει να έχει κέρδη μια περιοχή με πολύ μικρό όγκο παραγωγής που πρακτικά δεν επηρεάζει την αγορά, δεν επιτρέπεται να μένει εκτός των εξελίξεων.

Σε ότι αφορά τον τρόπο διακίνησης των προϊόντων ανέφερε πως η ομάδα παραγωγών της Ψαρής Φοράδας έχει κάνει και συνεχίζει τις προσπάθειες για απευθείας εξαγωγές της παραγωγής όμως ο μεγάλος όγκος διακινείται μέσα από δημοπρασίες και εξαγωγικές επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε αυτές.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.