Στα χαμηλά παραμένουν οι τιμές των κηπευτικών στην Ιεράπετρα – Οι εξελίξεις στον τουρισμό θα κρίνουν τη συνέχεια


Reading time: 1 Minute

Τελευταία ενημέρωση 29 Απριλίου 2020 by energinews (admin)

Με τον Απρίλιο να φτάνει στο τέλος του και μετά από ένα πολύ σύντομο διάλειμμα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, οι τιμές των κηπευτικών στην Ιεράπετρα συνεχίζουν να κινούνται σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα για την εποχή, με ένα μήνα ακόμα να απομένει για το κλείσιμο της φετινής καλλιεργητικές χρονιάς.

Μια εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί αυτές τις μέρες μετέφερε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι ο Μιχάλης Μπλαζαντωνάκης από το δημοπρατήριο Κρέταν Γαία.

Όπως είπε αυτή την εβδομάδα το πρόβλημα με ποσότητες κηπευτικών που παρέμεναν αδιάθετες έχει πλέον σταματήσει και τα περισσότερα προϊόντα πλέον καταφέρνουν να πωληθούν, με τις τιμές πάντως να συνεχίζουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η πανδημία του κορονοϊού επηρέασε πολύ γρήγορα και σε μεγάλο βαθμό τη διακίνηση των κηπευτικών και αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις για τον ερχόμενο Μάιο. Ένας μήνας που όπως είπε έχει μεγάλη σημασία στην τοπική οικονομία αφού στις καλές χρονιές γίνεται το 15% με 20% του τζίρου της χρονιάς των αγροτών, αφού οι ποσότητες που παράγονται στην περιοχή είναι πολύ αυξημένες.

Πλέον ο παράγοντας που προκαλεί τον μεγαλύτερο φόβο είναι το πλήγμα που έχει δεχθεί ο τουρισμός και όχι ο ανταγωνισμός των κηπευτικών. Με τα ξενοδοχεία να παραμένουν κλειστά η ζήτηση ειδικά τους μήνες που έρχονται θα είναι πολύ περιορισμένη με προφανείς αρνητικές συνέπειες, αφού τα ξενοδοχεία της Κρήτης σε μεγάλο βαθμό απορροφούσαν τοπικά προϊόντα.

Ο κ. Μπλαζαντωνάκης τόνισε πως αυτό που συνέβη με τις επιπτώσεις του κορονοϊού κανείς δεν μπορούσε να το περιμένει, αφού ένα ολόκληρο δίκτυο διακίνησης προϊόντων στο εσωτερικό και εξωτερικό μέσα σε λίγες μέρες κατέρρευσε, με μόνα τα super market να λειτουργούν χωρίς προβλήματα. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο δεν είναι καθόλου εύκολο για τον οποιονδήποτε βρει άμεσες λύσεις για να ξεπεράσει αυτή την κατάσταση, ανέφερε.

πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.