Στα χέρια του Βορίδη τα στοιχεία για την κατεστραμμένη θερμοκηπιακή παραγωγή της Κρήτης


0
(0)

Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες που η θερμοκηπιακή παραγωγή  και διακίνηση κηπευτικών της Κρήτης κατέρρευσε σχεδόν ολοκληρωτικά, και όσα ακολούθησαν με τις πιέσεις προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ώστε να δοθούν ενισχύσεις, η ώρα των αποφάσεων από πλευράς Υπουργείου πλησιάζει.

Η τηλεδιάσκεψη που έγινε με τον Υπουργό Μ. Βορίδη και εκπροσώπους των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων της Κρήτης, μπορεί να μην άφησε μεγάλα περιθώρια αισιοδοξίας, όμως τα στοιχεία που ζήτησε ο Υπουργός σχετικά με το μέγεθος της καταστροφής, πλέον έχουν συγκεντρωθεί και σήμερα θα τα έχει στα χέρια του.

Όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο Μ. Ορφανουδάκης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυμπακίου, οι τέσσερις νόμιμοι αγροτικοί σύλλογοι της Κρήτης, σε συνεργασία με ομάδες παραγωγών, εμπόρους και  δημοπρατήρια έχουν πλέον τα στοιχεία στα χέρια τους, και σήμερα ο Υπουργός έχει ήδη ενημερωθεί πως θα τα έχει στα χέρια του ώστε να τα μελετήσει με στελέχη του Υπουργείου.

Η ζημιά στην αγροτική παραγωγή της Κρήτης είναι σε πολλαπλά επίπεδα, τόνισε αφού πέρα από την πρόσφατη πτώση των τιμών που άφησε χιλιάδες τόνους κηπευτικών αδιάθετους, η αγροτικός κόσμος έχει να αντιμετωπίσει προβλήματα με φυσικές καταστροφές, την κατάσταση με το ελαιόλαδο, την προσβολή της Tuta στις καλλιέργειες ντομάτας κλπ.

Ο κ. Ορφανουδάκης τόνισε πως οι αποφάσεις από εδώ και πέρα είναι στα δικά του χέρια και μένει να φανεί αν θα διατεθεί ένα τμήμα από το ποσό των 150 εκατ. που το Υπουργείο έχει να διαχειριστεί για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην αγροτική παραγωγή, ποσό το οποίο ο κ. Βορίδης έχει αναφέρει πως μπορεί να αυξηθεί εφόσον διαπιστωθεί ανάγκη.
πηγη:radiolasithi.gr

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.