Στα μωβ θα φωτιστεί το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης αύριο Πέμπτη στις 6:30 το απόγευμα τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Παγκρεατικού Καρκίνου


0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 18 Νοεμβρίου 2020 by energinews (admin)

Στα πλαίσια της φετινής 7η Παγκόσμιας Ημέρας Παγκρεατικού Καρκίνου, ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον καρκίνο», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο κίνημα που συσπειρώνει 93 οργανώσεις καρκίνου, από 35 χώρες και έξι ηπείρους, για να ευαισθητοποιήσουν και να εμπνεύσουν δράσεις για τον Παγκρεατικό Καρκίνο, θα φωταγωγήσουν το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας σε χρώμα μωβ, αύριο Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 18:30.
Στόχος της δράσης αυτής είναι η ενημέρωση σχετικά με τα πρώιμα συμπτώματα και τους κινδύνους του καρκίνου του παγκρέατος και την επείγουσα ανάγκη για έγκαιρη διάγνωση, η οποία τελικά μπορεί να σώσει ζωές.
Επίσης, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, έχουν εκδοθεί ενημερωτικά έντυπα, με τίτλο «Άκουσε το Σώμα Σου. Μην Παίζεις παιχνίδια με την Υγεία σου. Γνώρισε τα πιθανά συμπτώματα του Καρκίνου του Παγκρέατος», τα οποία έχουν διατεθεί στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια για να μοιραστούν στις δομές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Υγείας στο νησί μας.

Ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον καρκίνο» και η Περιφέρειας Κρήτης προτρέπουν τους πολίτες να συμμορφώνονται με τα μέτρα και τις προφυλάξεις της πολιτείας για τον COVID-19 αλλά σε καμία περίπτωση να μην αμελούν τα σημάδια που τους δίνει το σώμα τους. Να επικοινωνούν με τον ιατρό τους χωρίς καθυστέρηση αν βιώνουν επίμονα δύο ή περισσότερα από τα πιθανά συμπτώματα του Παγκρεατικού Καρκίνου.

Όπως επεσήμανε η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ευ Ζω για τον καρκίνο», Καίτη Κουναλάκη: «Επικίνδυνος για την υγεία και τη ζωή. Ο δεύτερος καρκίνος σε θνησιμότητα. Είναι ανάγκη να γνωρίζουμε τα συμπτώματα, τα οποία είναι συνήθως ασαφή και ήπια. Να ενημερώνουμε τον γιατρό μας, αν εμφανίζονται συχνά δύο ή περισσότερα από αυτά: Ναυτία, ανεξήγητο αδυνάτισμα, πόνοι στην κοιλιά ή την πλάτη, διάρροια στεατόρροια, εμφάνιση διαβήτη ή σημείων ίκτερου, κατάθλιψη και θρόμβωση. Ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον καρκίνο», ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Κρήτης για την συνεισφορά της στην διάχυση αυτής της πληροφορίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για τον Παγκρεατικό καρκίνο, γιατί η πρόληψη σώζει ζωές.

Σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου «Ευ Ζω με τον καρκίνο», Μαρία Θεοδωρίδου: «Ο Σύλλογος Ευ Ζω με τον καρκίνο, ως μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου συμμετέχει στο παγκόσμιο κίνημα του παγκρεατικού καρκίνου και με αρωγό την Περιφέρεια Κρήτης θα ενώσει τη φωνή της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα και όλο τον κόσμο και από κοινού θα “φωνάξουμε” ότι ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε τα συμπτώματα και τους κινδύνους του παγκρεατικού καρκίνου. Η δράση μας έχει ως στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης στην Κρήτη, τόσο της κοινής γνώμης, όσο και των παθολόγων, γενικών γιατρών, οικογενειακών γιατρών και γαστρεντερολόγων σχετικά τον παγκρεατικό καρκίνο και την επείγουσα ανάγκη για έγκαιρη διάγνωση, η οποία αποτελεί το κλειδί και μπορεί να σώσει ζωές. Εν μέσω της πανδημίας COVID-19 προτρέπουμε τους πολίτες να συμμορφώνονται με τις οδηγίες προφύλαξης της πολιτείας, αλλά ταυτόχρονα να μην αγνοούν τα μηνύματα που στέλνει το σώμα τους και να επικοινωνούν άμεσα με τον γιατρό τους αν έχουν επίμονα συμπτώματα».

Όπως τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Λάμπρος Ν. Βαμβακάς: «Ο Καρκίνος του Παγκρέατος αποτελεί μια από τις σοβαρότερες και περισσότερο επιθετικές και θανατηφόρες μορφές καρκίνου. Παρά τη βελτίωση της υπάρχουσας επιστημονικής γνώσης όσον αφορά στους ενδεχόμενους παράγοντες κινδύνου ανάπτυξής του, αλλά και των θεραπευτικών επιλογών, ο Παγκρεατικός Καρκίνος εξακολουθεί να εμφανίζει το χαμηλότερο ποσοστό επιβίωσης από όλους τους καρκίνους. Ο Καρκίνος του Παγκρέατος αποτελεί την έβδομη συχνότερη μορφή καρκίνου και την τρίτη κυριότερη αιτία θανάτων από καρκίνο στην Ευρώπη. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Παγκρέατος αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία συλλογικής δράσης και συνένωσης δυνάμεων για την ενίσχυση της ενημέρωσης, την επαύξηση της επίγνωσης και της ευαισθητοποίησης του κοινού και τη διάχυση του μηνύματος ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές. Ως Περιφέρεια Κρήτης, με την εκδήλωση της φωταγώγησης του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας, που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Σύλλογο «Ευ Ζω με τον καρκίνο», επιθυμούμε να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα για τη σημασία της επαγρύπνησης που θα πρέπει να επιδεικνύουμε όλοι μας ως προς τα συμπτώματα του Καρκίνου του Παγκρέατος, να «ακούμε» το σώμα μας και να μην αγνοούμε τα μηνύματα που μας στέλνει».

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.