Στάση εργασίας και παράπονα από υπαλλήλους του Δήμου Ιεράπετρας για την παύση της παροχής του φρέσκου γάλακτος

0
(0)

Τελευταία ενημέρωση 20 Ιουλίου 2020 by energinews (admin)

Με στάση εργασίας ξεκίνησε η εβδομάδα για τους υπαλλήλους των εργαζομένων καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών του Δήμου Ιεράπετρας σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση σε ένα πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, και από τις αρχές Ιουλίου έχει σταματήσει η καθημερινή παροχή σε γάλα την οποία δικαιούνται οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι και παράλληλα υπάρχει μια γενικότερη καθυστέρηση στον προσωπικό εξοπλισμό που δικαιούνται οι εργαζόμενοι.

Την κατάσταση που οδήγησε τους εργαζόμενους σε αυτή την κίνηση αλλά και τα αιτήματα των εργαζομένων περιέγραψε σήμερα στο Ράδιο Λασίθι,  ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Βαγγέλης Φραγκούλης, ενώ απαντήσεις από την πλευρά του Δήμου Ιεράπετρας έδωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Χρύσα Χατζημαρκάκη.

Ο κ. Φραγκούλης τόνισε πως οι εργαζόμενοι έχουν σταματήσει να λαμβάνουν το 1 λίτρο γάλα που δικαιούνται για τις μέρες που εργάζονται από την 1η Ιουλίου, αλλά και πως κάθε χρόνο εδώ και έξι χρόνια παρατηρείται το ίδιο πρόβλημα με καθυστερήσεις στην ανανέωση του προγράμματος από 2 έως 5 μήνες, ενώ αντίθετα με ότι συμβαίνει σε άλλους Δήμους δεν υπάρχουν ψυγεία για την αποθήκευση του φρέσκου γάλακτος. Οι καθυστερήσεις αυτές όπως λέει είναι αδικαιολόγητες αφού οι υπηρεσίες του Δήμου θα μπορούσαν να φρόντιζαν να έκαναν τις διαδικασίες νωρίτερα για την προκήρυξη διαγωνισμού, κάτι το οποίο ενδέχεται να συμβαίνει ώστε να γλιτώνει ο Δήμος χρήματα αφού το κόστος για την κάλυψη όλων των εργαζομένων είναι μεγάλο.

Από την πλευρά της η κα Χατζημαρκάκη τόνισε πως αφενός δεν τίθεται θέμα μείωσης του κόστους για το Δήμο από τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται, ενώ απ’ την άλλη οι περισσότεροι εργαζόμενοι, οι 9 στους 10 δεν παίρνουν γάλα αλλά σε συμφωνία με τον προμηθευτή το ανταλλάζουν με άλλα τρόφιμα. Αυτή τη στιγμή, όπως λέει ο Δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε απευθείας ανάθεση για να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων.

0

Πόσο χρήσιμη ήταν αυτή η ανάρτηση;

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το αξιολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Πλήθος ψήφων 0

Δεν υπάρχουν ψήφοι μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.